Superior Mesenteric Artery Syndrome

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

30/06/2017 | 16:07 | מאת: ניר

שלום בן 40 ידוע על קרוהן 20 שנה. תקופה יחסית יציבה בדיקות דם תקינות CRP תקין המוגלובין יציב 13.5 כמעט ואין שלשולים. לא מטופל בתרופות כרגע. לפני שנתיים בתקופה פחות טובה ירדתי משמעותית במשקל ומאז לא עליתי חזרה. שוקל 52 קג גובה. 1.80 לפני 3 שנים החלו גם תסמינים בבטן עליונה כאבים אחרי אוכל, רפלוקס וכו'. גסטרוסקופיה תקינה לפני שנה וחצי. לוקח לוסק מדי יום קצת מקל. בCT השבוע יש תמונה של "הרחבה של התריסריון עד לחלקו השלישי". יתר ה CT תקין. הגסטרו אמר שיכול להיות שיש לי מצב שבו התריסריון נלחץ על ידי האאורטה ועל ידי העורק המיזנטרלי וזה נובע מכך שרזה מאוד. שאלתי את הרדיולוג ואמר שבאנשים רזים מדידת הזווית של העורקים ב CT לא אמינה לכן לא ניתן לדעת. נתתי לרדיולוג אחר שהסתכל על הCT ואמר שהזווית של ה SMA תקינה - כ 38 מעלות. יש לי כאבים ברום הבטן אחרי האוכל, לפעמים קצת תחושת מלאות ואי נוחות. 1. האם מדידת הזווית ב CT אמינה? 2. האם סביר שזה Superior Mesenteric Artery Syndrome במידה וכן, האם עלייה של 4-5 קילו במשקל צפויה לרפא את זה? 3. האם במצב כזה ניתן לעשות בדיקת קפסולה אנדוסקופית? הגסטרו אמר שאולי נעשה קפסולה לבדוק מצב עדכני של מערכת העיכול והמעי הדק. הקפסולה עלולה להתקע בתריסריון? תודה רבה

01/07/2017 | 14:07 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום ניר אני מבין שזה לא יעוץ דעה שניה - וגם לא שלישית - וגם לא רביעית הפורום לא נועד לתת יעוץ פרטני באשר לשאלות כלליות: 1. האם מדידת הזווית ב CT אמינה? -- המדידה בעצמה אמינה, אך היא לא תמיד תואמת קליניקה: יש אנשים עם זוית מסויימת שאין להם כלל תלונות, ויש אנשים שעם אותה הזוית ואף עם זוית ״טובה״ יותר - סובלים מאוד. 2. האם סביר שזה Superior Mesenteric Artery Syndrome -- יתכן מאודֿֿ במידה וכן, האם עלייה של 4-5 קילו במשקל צפויה לרפא את זה? -- אכןֿ 3. הקפסולה עלולה להתקע בתריסריון? -- יתכן. מומלץ לשקול ביצוע קפסולת דמה, לפני הבדיקה האמיתית

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס