קרוהן וחיסון mmrv גיל שנה לתינוק

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/05/2017 | 06:11 | מאת: דורית

בס"ד שלום! אני עם קרוהן 17 שנים מקבלת אימורן אחרי כריתה של מעי גס לפני 11 שנים.תודה לאל הכל בסדר. ביתי בת שנה וחודשיים עד היום קיבלה את כל החיסונים. צריכה לקבל חיסון mmrv. מה הסיכונים לגבי? האם אפשר לעשות את החיסון רגיל בכל מרכיביו? האם אםשר בלי v האבעבועות? אשמח לשמוע את תשובתך. יום טוב .

30/05/2017 | 15:46 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום דורית זאת שאלה לפורום חיסונים - לא מחלת מעי mmr (אם או בלי v) הוא חיסון חי מוחלש תאורטית, הווירוס יכול לעבור מילדה אליך פרקטית, אם את חוסנת בזמנו (עוד בטרם התחלת אימורן) - אין בכך סיכון גדול - חיסונים שרכשת לפני טיפול באימורן תקפים. אימורן לא מאפשר לתאי מערכת חיסונית ״לזכור״ ״אויבים״ חדשים (אנחנו עושים זאת בכוונה, מכוון שמערכת חיסונית שלך רואה ברקמת מעי שלך ״אויב״). אימורן לא מוחק זכרון חיסוני קודם. מצד שני - חשוב מאוד להגן על הילדה - לחסן אותה. בהרבה פניות דומות עולה גם שאלה נוספת - האם להימנע ממגע עם הילדה לאחר החיסון (למסור לסבתא וכו׳)? אני לא חושב שזה חיוני. כן ממליץ לרחוץ ידיים לאחר כל מגע (רוק, הפרשות, נגיעה). דבר נוסף - בנושא כה חשוב מציע לא להסתפק בתשובה ״אינטרנטית״ אלא לקבל יעוץ פרטני ורשמי של רופא ילדים/רופא טיפת חלב/מומחה למחלות זהומיות. בברכת חג שמח, לב ליכטנשטיין

02/06/2017 | 01:02 | מאת: שחר

שלום דורית חמתי לפני ניתוח כריתת המעי הגס אשמח לשיחה קצרה איתך על הניתוח אם תוכלי כמובן 0544830208

02/06/2017 | 13:49 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שחר כאן פורום רופא, לא לוח מודעות. קבל זאת בהבנה, יהיה נושא השיחה חשוב ככל שיהיה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס