VSL3 קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/05/2017 | 14:51 | מאת: ניר

שלום קראתי שכתבת למישהו של VSL3 יש יעילות כמו של תרופות בטיפול בקרוהן קוליטיס. רציתי לשאול האם זה רלוונטי גם לקרוהן? והאם רלונטי לקרוהן של מעי דק בלבד ויכול להקל? תודה רבה

19/05/2017 | 22:51 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

VSL3 מוכח כיעיל אך ורק בקוליטיס כיבית. ---------------- לגבי קרוהן - העניין יותר מורכב: 1. יכולת של VSL3 לרפות התלקחות מעולם לא נבדקה במחקרים אמיתיים 2. בעניין של מניעת התלקחויות (בתור טיפול ארוך טווח) ישנו מחקר אחד בלבד, קטן יחסית (30 חולים עם מחלת קרוהן שמערבת מעי גס) - בו VSL3 הביא לתוצאות הפוכות - חולים על פלצבו הרגישו יותר טוב מאשר אלה על VSL3 3. יחד עם זאת, ישנם 2 מחקרים בהם VSL3 ניתן למטופלים שזה עתה עברו כריתה כירורגית של החלק הנגוע בדלקת - בחולים אלה יש רמזים ש-VSL3 יכול למנוע חזרה של הדלקת בעתיד (במיוחד אם מתחילים טיפול מיד ולא משתהים חודשים ארוכים אחרי הניתוח) 4. ישנם רמזים שסוגי פרוביוטיקה אחרים יכולים לסייע בחולי קרוהן: Sacchromyces boullardi לדוגמה, אך רק בחולים הלא מעשנים (במעשנים האפקט מתבטל) ------------------ VSL3 יעיל בחולים עם דלקת של פאוצ׳ - אבל זה סיפור אחר לגמרי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס