קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/05/2017 | 09:44 | מאת: גלעד

שלום. גיל 46. ידוע על קרוהן מזה 10 שנים והייתי יציב במשקל ומאוזן ולכן כבר שנים לא לוקח תרופות. בחודשים האחרונים מאבד משקל. ירדתי בערך 4-5 קילו בחצי שנה מ 60 ל 56. כשבחודש האחרון קילו שלם. זאת למרות ש: 1 אני אוכל אותו היקף קלוריות כמו קודם כ 1800 קלוריות ביום ועל ההיקף הזה הייתי מאוזן במשקל. אפילו העלתי החודש ל 2000 קלוריות ביום. 2. למרות שלא סובל משלשולים בחודשים האחרונים לפעמים אפילו עצירות. ספירת דם תקינה המוגלובין כרגיל כ 13.8 CRP תקין שקיעת דם 7 כימיה תקינה קלפרוטקטין 72 ולפני 3 חודשים 85 US בטן לפני חודש תקין לחלוטין דם סמוי לפני שנה תקין. האם בקרוהן אפשר לאבד משקל למרות שאין שלשולים ולמרות שאוכל בהיקף כרגיל?? מכניס אותו דבר או יותר ומוציא כנראה אותו דבר ביציאות.. אם כן איך זה הגיוני? ומה מומלץ? תודה

19/05/2017 | 11:56 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום גלעד, בעת ההתלקחות צריכה קלורית ״רגילה״ עולה בכ-1/3. בעת הפוגה צריכה להיות רגילה. על פי מה שאתה מתאר - אין שלשול/כאב ואין בבדיקרות סמני דלקת, סביר להניח שאתה בהפוגה. לכן, קרוהן אינה לכולה להיות ההסבר האוטומטי לירידה במשקל. --> גש לרופא משפחה/גסטרואנטרולוג על מנת לעשות בירור מקיף (בלוטות לימפה? בדיקות דם? בדיקות אנדוסקופיות? MRI (או CT) של מעי דק?

19/05/2017 | 15:00 | מאת: גלעד

תודה ד"ר על תשובה מפורטת זה עוזר מאוד. כזכור קרוהן. גיל 46. אם אפשר עוד לשאול 1.. האם בדיקת קפסולה יכולה לסייע להבין למה יש כעת כמה חודשים ירידת משקל למרות שאוכל יותר מקודם ולמרות שכרגע אין מדדי דלקת מוגברים ( CRP תקין וקלפרוטקטין 70 ). 2. אני חושש שמדובר בסרטן המעי הגס היות ובחודשים האחרונים לפעמים שבועות של עצירות קשה מאוד! ולפעמים יציאות רכות ולאור הירידת משקל וקצת חולשה. אני מבין שרק בקולונסוקופיה אפשר לשלול אבל אסור לי לעשות כעת בגלל בקע נדיר וחריג. ברור שלא תוכל לתת לי תשובה וודאית אבל רציתי לדעת האם הסבירות לסרטן מעי גס נמוכה בהנתן הנתונים הבאים: 1. סיגמואידוסקופיה תקינה לפני 3 שנים ( 50 סמ ) 2. CRP תקין, ESR=7 3. המוגלובין יציב כבר כמה שנים 4. אלקליין פוספט, LDH תקינים ( LDH =230 ) 5. בדיקת CEA החודש תקינה 1.8 6. CT בטן ללא חומרי ניגוד לפני שנה תקין לחלוטין. תודה רבה!!

19/05/2017 | 22:34 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם בדיקת קפסולה יכולה לסייע להבין למה יש כעת כמה חודשים ירידת משקל -- כן האם הסבירות לסרטן מעי גס נמוכה בהנתן הנתונים הבאים: 1. סיגמואידוסקופיה תקינה לפני 3 שנים ( 50 סמ ) -- לא אומר כלום 2. CRP תקין, ESR=7 -- לא רלוונטי לשאלה 3. המוגלובין יציב כבר כמה שנים -- מרגיע אך לא נותן ודאות 4. אלקליין פוספט, LDH תקינים ( LDH =230 ) -- מרגיע אך לא נותן ודאות (רלוונטי יותר לאבינה של לימפומה של מעי מאשר לקרצינומה) 5. בדיקת CEA החודש תקינה 1.8 -- מרגיע אך לא נותן ודאות 6. CT בטן ללא חומרי ניגוד לפני שנה תקין לחלוטין. -- מרגיע אך לא נותן ודאות

20/05/2017 | 12:53 | מאת: גלעד

תודה רבה ד"ר ליכטנשטיין על תשובה מאוד מפורטת ומקצועית. אם אפשר אסיים עם שאלה אחרונה. כאמור בן 46 אבחנה של קרוהן קל בלי תרופות 10 שנים. חושש מסרטן מעי בגלל ירידת משקל לאחרונה. יש התווית נגד לקולונוסקופיה וגם לוירטואלית בגלל בקע נדיר שהניפוח עלול לכלוא. 1 . אם חלילה סרטן מעי גורם לי כבר 3-4 חודשים לירידת משקל של כמה קילו למרות שאני אוכל יותר, האם זה אומר שזה כבר שלב יחסית מתקדם בסרטן מעי והיית מצפה לראות בשלב כזה כבר בלוטות לימפה מוגדלות ב US בטן או שינויים בכבד? - US בטן לפני חודש תקין לחלוטין . 2. צילום חזה לפני 3 חודשים תקין לחלוטין. האם העובדה שצילום חזה תקין לפני 3 חודשים, US בטן תקין החודש וכל יתר הנתונים שרשמתי קודם ( המוגלובין תקין , .9 CA19 תקין, CEA=1.8 , כימיה תקינה ודם סמוי לפני שנה תקין ) הופכים את הסבירות לסרטן מעי לנמוכה מאוד? 3. אם הסבירות עדיין גבוהה באיזה כלים עוד אפשר להעריך אם יש סרטן מעי היות ואסור קולונוסקופיה רגילה ווירטואלית. אם הסבירות נמוכה אוותר על עוד בדיקות הדמיה. תודה רבה

20/05/2017 | 16:14 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

תברר איפה ניתן לבצע קפסולה של מעי גס (תל השומר?). מדובר בבדיקה שאינה כלולה בסל. באשר לשאלות - כפי שאתה שואל אותן - יש לי תחושה שאתה יודע תשובות, רק מנסה לקבל עוד חיזוקים לכוון ההחלטה שכבר קיבלת.

20/05/2017 | 16:51 | מאת: גלעד

אתה צודק... :) אני די מנסה לשכנע את עצמי שלא מדובר בסרטן מעי גס. אבדוק לגבי קפסולת מעי גס. רעיון מצוין. במידה ולא ישים. האם CT בטן אפשר לראות סרטן מעי שכבר גורם לירידת משקל? תודה וסיימתי עם השאלות... :)

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס