שאלה - חשוב -

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/05/2017 | 13:49 | מאת: שי.

שלום רב, חולה קרוהן-קולוטיס קיבית (בייחוד אזור רקטום) כשנה וחצי. וככל הנראה ללא כל הצלחה בתרופות 5ASA (פומי ומקומי) עד כה. 1.האם ישנו עוד מקום נוסף לתרופות ידידותיות, בתור תחליף, לפני התחלה בתרופות האימונוסופרסיביות, שמהן חושש מאוד? 2. מהם למעשה אותן תרופות אימונוסופרסיביות, בקצרה? 3. מהו תפקידו העיקרי של ה"מפורינטול", לחולה קרוהן? תודה מראש על התייחסותך. שי.

19/05/2017 | 11:43 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום שי, 1.האם ישנו עוד מקום נוסף לתרופות ידידותיות, בתור תחליף, -- ניתן לנסות פרוביוטיקה מסוג vivomixx (בשם קודם VSL3) - יעילות מוכחת במחקרים בדיוק כמו זו של תרופות. לא בסל בהתוויה זו.נורא יקר. 2. מהם למעשה אותן תרופות אימונוסופרסיביות, בקצרה? זאת מערכת חיסונית שלך ש(מתוך טעות כלשהי) תוקפת את רקמת המעי. תרופות לדיכוי מערכת חיסונית (״אימונוסופרסיביות״) מרסנות / מחלישות את המערכת החיסונית. יש בכך אפקט מרסן כלפי הדלקת - מאידך, יש גם אפקט מחליש מסויים כלפי זהומים (בעקר ויראליים). למען האמת, כל זה בתאוריה, פרקטית, אנחנו לא רואים שכיחות מוגברת של זהומים ״רגילים״ (צינונים למיניהם) - אלא אולי רק של וירוסים מסויימים (שלבקת חוגרת לדוגמה) - כנגדם מומלץ להתחסן בטרם מתחילים טיפול. יש וירוס נוסף בשם EBV, של מחלת הנשיקה - אם מדובר בילד/נער - כדי לבדוק נוכחות נוגדנים כנגדו בבדיקות דם בטרם הטיפול (ואם אין - אולי אף להימנע מהטיפול). במבוגרים לרוב לא רלונטי (לכולנו יש). 3. מהו תפקידו העיקרי של ה"מפורינטול", לחולה קרוהן? -- להקטין כמות תאי חיסון (כדוריות דם לבנות), במיוחד מסוג ״תאי זכרון״ - תאים ששומרים מידע נגד מה ומי מערכת חיסונית צריכה לפעול. בחולי קרוהן/קוליטיס המידע שבתוכם שגועי, הם ״משסעים״ בטעות את מערכת החיסונית כולה כנגד רקמת מעי עצמו. תודה מראש על התייחסותך. -- מקווה שעזרתי.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס