שאלת הבהרה עדיין לא הבנתי..

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/04/2017 | 19:01 | מאת: שנאלי

שלום, אובחנתי כחולת פרוקטיטיס (כרוני על רקע uc) מעורבות של 15 ס״מ מהרקטום.. הבנתי כי יש סוגים שונים של פרוקטיטיס, במידה ומדובר בדלקת כרונית לאיזה סוג היא תשתייך ? אשמח לעזרה ולדעת אילו סוגים יש, והאם יש סוגים שאכן נעלמים כלא נהיו ? בברכת חג שמח !

11/04/2017 | 20:47 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

טוב, נו... אם כבר את שואלת... אנחנו מכירים גם פרוקטיטיסים שחולפים - אלה שנגרמים כתוצאה מזהום (מחלות מין עם מעורבות של רקטום) - פרוקטיטיס גונוקוקלי ופרוקטיטיס של כלמידיה הם מהדוגמאות הבולטות של הקבוצה הזו. לא בטוח שלזה התכוונת אבל אם כבר שאלת אז זאת התשובה. כל השאר - דלקות כרוניות. ביניהם פרוקטיטיס על ידי מחלה בשם כוליטיס כיבית, ופרוקטיטיס על ידי מחלה בשם קרוהן (יותר נדיר). גם במקרה של דלקת כרונית הטיפול הנכון יכול - וצריך - למגר אותה לחלוטין. עם זאת, נדרש טיפול ״אחזקתי״ קבוע - בלעדיו הדלקת עשוייה לחזור.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס