קוליטיס.. אשמח מאוד לעזרה...

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

01/04/2017 | 22:40 | מאת: שנאל

בת 24, לאחר שסבלתי כחצי שנה משלשולים, ריר בצואה, ודימומים.. ואבחנה לא נכונה (אבחנו זאת כטחורים), ביצעתי קולנסקופיה, היום קיבלתי את תוצאות הביופסיה ונאמר לי כי זאת דלקת כרונית, Uc- פרוקטיטיס, כ15-17 ס״מ מהרקטום עד לסיגמא. מטופלת כרגע ברפסאל 3 גרם גרנולות, ו1 גרם נרות ליום. סובלת מכאבי בטן, דחיפות לשירותים. אין עבר משפחתי ואף אינני מעשנת. התבקשתי לעבור סגרת בדיקות כמו בדיקת לצואה קלפרוטקטין, בדיקות דם , אולטרסטונד של הבטן:כבד,כליות, בטן. ולהיות במעקב כל חצי שנה שנשקלת האופציה שוב לקולנסקופיה חוזרת על מנת לאבחן את אופי הדלקת והתקלחותה. רציתי לדעת, האם אחרי אבחנה של ביופסיה כדלקת כרונית, ייתכן העלמות טוטאלית? לצערי התבשר לי כי הטיפול ימשך לאורך כל החיים אך עם הקפדה אוכל לחיות חיים רגילים ללא כל החמרה. אשמח לקבל חוות דעת נוספת.. בנוסף.. לאחר טיפול של חודשיים עם ראפסאל, הדימום שוב חזר לצערי, מה עליי לעשות??? אשמח לעזרה

08/04/2017 | 21:10 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם אחרי אבחנה של ביופסיה כדלקת כרונית, ייתכן העלמות טוטאלית? -- בהחלט כן -= זאת המטרה של הטיפול. נוכל להפ]סיק דלקת לחלוטין. מה שלא נוכל לעשות - זה לשנות את הנטיה הגנטית של מערכת החיסונית שלך לתקוף את רקמת המעי. לכן, נדרש טיפול ״אחזקתי״ קבוע - בלעדיו הדלקת עשוייה לחזור. לצערי התבשר לי כי הטיפול ימשך לאורך כל החיים אך עם הקפדה אוכל לחיות חיים רגילים ללא כל החמרה. אשמח לקבל חוות דעת נוספת.. -- זאת האמת. במובן מסויים, המצב דומה לזה שקורה בהרבה מחלו כרוניות: קחי את יתר לחץ דם, לדוגמה: עד עוד מטופל נוטל טיפול - הוא מאוזן ומצבו הבריאותי אינו שונה מהותית מזה של אדם רגיל. עם זאת, עליו להתמיד בטיפול על מנת להמשיך להיות אדם רגיל - אם יפסיק טיפול - יתר לחץ דם יחזור. בנוסף.. לאחר טיפול של חודשיים עם ראפסאל, הדימום שוב חזר לצערי, מה עליי לעשות??? -- לחזור למרפאה. אשמח לעזרה -- מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס