קוליטיס גזים ונפיחות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/02/2017 | 23:29 | מאת: Yifat

שלום רב אני חולת קוליטיס מזה 5שנים אני סובלת מריבוי גזים... אשר מכאיבים הרבה פעמים (גורמים לעוויתות) התייעצתי עם רוקח שאמר שתרופות מסוג קרבוסילן או גזים x פחות מומלצות לשימוש טווח ארוך. מה ניתן לעשות בנושא זה? האם יש משהו טבעי או דרך אחרת להתמודד?

21/02/2017 | 08:52 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום יפעת, 1. ראשית, מומלץ לברר האם מדובר בבעיית ספיגה כלשהי: בדיקת דם לצליאק, ותבחין נשיפה ללקטוז/פרוקטוז 2. שנית, מומלץ לקבל יעוץ מסודר של תזונאי - ישנם מזונות שונים שיש בהם סוכרים קשים לספיגה (בצל, כרוב/כרובית, כו׳) 3. ישנם גם תוספי תזונה (ממתיקים מלאכותיים של מסטיקים, לדוגמה) ששימוש עודף בהם עלול לגרום לריבוי גזים 4. בתשובה לשאלתך, תכשיר טבעי (מרפה שריר מעי מבוסס מנטה) שמפחית עוויתות נקרא קולפרמין 5. ולבסוף, אין כל סיכון או נזק בשימוש יום-יומי בקרבוסילן

21/02/2017 | 16:19 | מאת: yifat

תודה רבה :)

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס