תחושה של דום נשימה באמצע שינה + קשיי נשימה + שפעת

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

22/12/2012 | 10:49 | מאת: ניתאי קלעי

לפני שאתם קוראים את זה אז תדעו שרשמתי המון ביגלל שזאת תקופה מאוד קשה שעברה עלי והיא לא הסתיימה ואני רוצה להפסיק אותה ואני רשמתי כל פרט חשוב וכל פרט קטן כדי להסביר את עצמי הכי טוב שאפשר וגם חזרתי על אותם דברים הרבה פעמים כדי שלא תישכחו אותם מאחר שאני רוצה שתדעו הכל וזה מאוד חשוב לי כי אני רוצה לחיות רגיל כמו פעם שהייתי בריא (לפני שנתיים) ולעשות ספורט בלי לקבלי תקפי קושי נשימה ולמרות כמה איבחונים שעשיתי עוד לא מצאו מה יש לי אז אולי אתם תוכלו לעזור לי. עוד דבר זה שיש לכמה אנשים מהמשפחה שלי אסתמה כגון סבתא שלי ובת דודה שלי אז יכול להיות שגם לי יש כי זה תורשתי. אז בבקשה ממכם תקראו הכל ואני יודע שחפרתי הרבה אבל זה פשוט חשוב לי והייתי חייב להכניס כל פרט שהרגשתי כי אני חושב שזה תדמינים לדלקת ריאות או למשהו מסוכן אחר. בבקשה תענו לי בהקדם האפשרי כי אני מתחיל להרגיש קשה יותר מרגע לרגע. החלק הראשון הוא התחלת הסיפור שלי והוא לא יראה קשור כל כך אז זה התחיל ככה: לפני חצי שנה התחלתי ללכת למכון כושר ואחרי 4 פעמים שהייתי שם התחלתי צורך לפהק כל הזמן וקשיי נשימה בזמן התחושה של צורך לפהק. לא התאמצתי פיזית כלכך ובכל זאת היה קשה לי מאוד לנשום במשך שבוע שלם וסבלתי ופחדי שאני ייחנק מחוסר אוויר. לא רציתי שזה יקרה לי שוב וניסיתי טיפה ספורט כדי לבדוק אם זה חוזר וזה לא הלך ולא חזר , עד עכשיו קשה לי לנשום במקומות סגורים וחנוקים ובמקומות חמים ובמיקלחת שיש הרבה אדים וזה מקשה עלי לנשום. שאני ניכנס לתוך בריכה או ים אני מרגיש לחץ חזק על החזה שלי ואיני מצליח לנשום כראוי כמו מחוץ למים , אני מרגיש שאני נושם אבל תחושה שאוויר לא ניכנס לבית החזה והחזה גם לא נתנפח (זאת התחושה). כבר הרבה מאוד זמן אני הולך לישון ושאני מתעורר בבוקר אני מתחיל להיתנשף ומרגיש שאין לי אוויר כאילו רצתי ריצת מרטון ו5 דרות לפני שאני נירדם אני מרגיש תחושה של נשימה מאוד מאוד חלשה ואני לא יכול לנשום מהפה מכוון שזה גורם לי תחושה של קור בבית החזה וזה גורם לי להרגיש שאני מנסה לשאוף גרגיר שתקוע לי בקנה הנשימה ואני מתחיל להישתעל בלי סוף. הסיפור קצת מעורפל וסיפרתי אותו להרבה רופאים והם גם התבלבלו ולא הבינו כל כך מה הבעיה אז שלחו אותי לרופא אף אוזן גרון ולרופא ריאות ועשיתי שתי בדיקות בריאות כדי לבדוק אם יש לי קוצר נשימה או אסתמה וכרגע לא התגלה כלום ושלחו אותי לבדיקה יותר רצינית. אצל הרופא אף אוזן גרון גילו שאני אלרגי לכרדית אבק ולנזלת והביאו לי תרופה שגורמת לי להרגיש גרועה ויש לה הרבה תופעות לוואי. מכוון שבניתי את הסיפור כבר בראש ובמיקרה ניזכרתי מתי הייתה התחושה הראשונה שלי של קושי נשימה וצורך לפהק כל הזמן ושקשה לי להפק אז הנה סיפור ואחריו אני יחזור לסיפור הרגיל: זה היה בל"ג בעומר ועשינו מדורה ושרפנו טיפה פלסתיק אבל לא משהו משמעותי. ניגמרה המדורה והלכתי לישון אצל חבר ופתאום לפתע בלי כל הודעה מראש התחלתי להרגיש קוצר נשימה שקשה לי לנשום וצורך לפהק כל הזמן ושלא ניכנס לי אוויר. ממש סבלתי בלילה והייתי צריך לישון על הגב עם הראש 10 סנטימטר בחלון פתוח כי הרגשתי שאין אוויר בחדר שלו ולקח לי לפחות 20 דקות להירדם. זה לא היה התרגשות מיזה שאני ישנתי אצלו כי אני לא אחד שמתרגש ביכלל. זאת הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי את הבעיה הזאת. חזרה לעכשיו. אחרי הבדיקות לא קרה משהו מיוחד חוץ מיזה שמתחילת שנת הלימודים ועד עכשיו אני מרגיש צורך להישתעל כל הזמן וההרגשה הזאת באה והולכת ובדרך כלל שאני מפהק זה חוזר מכוון שאני נושם מהפה וכבר הסברתי מדוע אני לא נושם מהפה , אך אני נושם הרבה מהפה ביגלל שיש לי צורך לפהק כל הזמן ושאני אוכל אז קשה לי לנשום מהאף כי הוא כל הזמן סתום מנזלת (אני חופר הרבה כי אני מנסה להסביר ולנסות לגרום לך הזדהות עם ההרגשה שלי והנקודה היא שאני אוכל אז קשה לי לנשום באותו זמן ואני נאלץ לפהק עם האוכל בפה וזה מסוכן כי כבר כמה פעמים בטעות נשמתי גרגר קטן לקנה הנשימה והרגשתי שאני נחנק). אז מאז תחילת הלימודים עד עכשיו אני משתעל כל יום אבל בלי שום התרעה. ביום חמישי הרגשתי בבוקר כאב גרון וקושי בליעה ממש חזקה וכל פעם שנשמתי הרגשגי מין גוש תקוע לי בגרון ושהאוויר פוגע בוא והגוש חוסם לי חלק מהאוויר שאני נושם. אתמול התחלתי להיום חולה והתחלתי להרגיש פעם חם פעם קר בהבדלים של 5 שניות מחום לקור והיו לי צמרמורות וכאב ראש חד והשתעלויות יותר מהרגיל בחודש האחרון (בשבוע וחצי הראשון ללימודים הייתי חולה בדלקת גרון והשתעלתי כל הזמן ולאחר שבוע לא השתעלתי כל הזמן אלה פעם ב.. בלי התרעה ועכשיו אני משתעל כמו בשבוע וחצי שהייתי חולה) אני כל הזמן מרגיש כאבים בחזה השמאלי אין לי חשק לאכול , וגם קשה לי לאכול ביגלל שאני לא מצליח לנשום ואני מפחד לבלוע כי לוקח כמה שניות ומהרגע שאני מכניס תאוכל לפה עד שאני בולע אותו זה לוקח איזה 10 שניות + נשימות קטנות מהאף הסתום שאני בספק עם ניכנס אוויר מהאף לריאות במצב שלי , וזה בדיוק הזמן שבוא אני מתחיל להאדים ולהרגיש חום בכל הגוף ואני נילחץ ומרגיש שאין לי אוויר ושאני נחנק ובכללי לפעמים שאני בולע האוכל לא ניבלע עד הסוף ואני מרגיש שאני לא יכול לבלוע אותו ואני לא נושם איזה 4 שניות ומנסה להיתרכז בוושת שלי שתיבלע תאוכל ורוב המאכלים הם יבשים וזה עוד יותר מקשה עלי לאכול כי הם לא מחליקים בגרון ואז קשה לי לבלוע וה-5 שורות האחרונות חוזרות על עצמן ומסבירות בדיוק את התחושה ברגע אכילה. אני גם מרגיש כאבים חדים בצלע השמאלית התחתונה שלי כאילו מישהו הביא לי שם אגרוף והצלע ניסדקה. אחרי כל הסיפור המייאש הזה וכל הפרטים הקטנים שהם לא ניראים חשובים אבל הם מאוד משפיעים עלי לרעה ולקושי , אני בדקתי באינטרנט מה התופעות של שפעת שזה השתעלויות , קושי בבליעה , קשיי נשימה , אף וסינוסים סתומים מנזלת , השרירים שלי כל הזמן רועדים ושאני שם רגל על רגל למשל אז הרגל נירדמת לי תוך חצי דקה (פעם הרגל שלי לא הייתה נירדמת ביכלל) ואני מרגיש רעידות בחלק של הלב ומיתחת ללב סוג של רעידות בצורה חזקה בתדירות שווה למשך דקה או שניים וזה אחרי שאני יושב איזה שעה+ , יש לי כאבי ראש , העיניים שלי כואבות וכואב לי שאני מזיז אותם , שיעולים יבשים כל רגע , ואני מדגיש שהחום שלי לא גבוה ביכלל והמקסימום היה 37.7 ולקחתי 2 כדורים וזה עכשיו 37.2. לאחר שבדקתי את התסמינים לשפעת היה רשום שזה יכול להסתבך לדלקת ריאות ואז בדקתי את התסמינים ואני הולך להדגיש אותם בצורה שכל תסמין שרשום יש לי אותו גם: שיעול יבש במשך זמן ארוך עם לחה פעם ב... - כמו שהסברתי אני משתעל מתחילת השנה כל יום בתדירות שונה ובלי התראה. חום - אין לי חום רק עכשיו ביגלל השפעת נשימות מהירות וקוצר נשימה - במקומות חנוקים אני נושם מהר מהפה כי אין לי אוויר ואני מרגיש קוצר נשימה וקשה לי לנשום מהאף ואני תמיד מפהק ( כל דקה) אפילו עם נשימות עמוקות מהפה אני צריך לפהק כל דקה ושזה קשור לאוכל אני צריך לפהק כל ביס כי אין לי אוויר והפיהוק מקשה עלי לנשום (התחושה שאני צריך לפהק מקשה עלי לא הזמן שבוא אני מהפק). כאבים בחזה - היה רק יום אחד שנשמתי וכאב לי החזה בצורה קשה במיוחד ולא יכולתי לנשום עמוק והייתי חייב להיות מכופף עם הבטן , כל שיעול שלי אני מרגיש כאב בצלע השמאלית התחתונה של החזה ואני מרגיש שהיא רועדת לפעמים. רעד וצמרמורת - כל הזמן קר לי , אפילו שהייתי שעתיים עם שמיכת פוך הרגשתי כל הזמן קור ורעדתי. קצב לב גבוהה - תמיד שאני מתעורר קצב הלב שלי הוא בין 80-120 וברגיל למשל כרגע בזמן שאני רושם את התגובה הזאת קצב הלב שלי הוא 2 פעימות לב לשנייה שזה דופק של 120 ואני כולה יושב על כיסא ורושם פה את הבעיה שלי. בחילות והקאות - אין שילשול - אין עייפות - אם אני אל הולך לישון יותר מוקדם מ 21:00 אני לא מצליח לקום מבבוקר לבית ספר בשעה 6:30 ואני יושן עד 9:30 אפילו 0שאני הולך לישון ב 22:00). חוסר תיאבון - אני לא מכיר מישהו שאוכל יותר מימני ביום ואני בן אדם רעב מאוד למרות שאני לא משמין ביכלל ואני כימעט כל 3 שעות רעב ואני בשבוע האחרון לא הרגשתי רעב כמו פעם ולא מזמן הייתי במיסעדה והיה שם חם וחנוק ולא היו חלונות פתוחים והייתי רעב טיפה ושהכנסתי תאוכל לפה הרגשתי צורך לפהק ולא היה לי שם ביכלל אוויר והיה לי מאוד קשה לבלוע תאוכל והתבאון הקטן שהיה לי נעלם. הדבר היחידי שאני יכול לאכול ולא משנה באיזה מצב אני זה צ'יפס מכוון שאני לועס אותו הוא הופך לחלקלק ולא יבש והוא נמעך ומיתפורר מהר ולא מהווה בעיה לבלוע אותו. אחרי שראיתי תתסמינים עברתי אחד אחד ושמתי לב שהדברים שרשומים שם זה בול התחושה שלי: אני כבר זמן רב סובל מקוצר נשימה וקשיי נשימה והלכתי ל 2 איבחוני ריאות ולא מצאו כלום. 5אני כבר חודש שלם משתעל סתם ככה בלי שום סיבה ולא היה לי כאב ראש , לא חום , ולא השתעלויות עם ליחה, אבל יש לי הרבה מאוד ליחה ואני מוציא אותה אבל כשאני משתעל לא יוצא , ורק פעם אחת היה לי התעטשות ויצאה לחכה טיפה צהבהבה. כיחלון - אני רואה טיפה על הידיים וברגליים קצת צבע שחור בהיר שלא ניראה כימעט לעיין אבל אני לא יודע עם זה מקור או שזה כיחלון. הלכתי מפה לישון כי כבר היה מאוחר שרשמתי תבעיה שלי. שהתעוררתי לא הרגשתי כלום מהשפעת חוץ מהרבה נזלת וקושי לנשוף מהאף , קמתי והלכתי לשירותים ולמרות שהחלון שם פתוח קשה לי לנשום ואני מרגיש שחנוק שם. עשיתי פיפי במשך 40 שניות לפחות וגם שרתי לעצמי בקול רם אבל לא חזק אלא לחישה וגם הבדל של שנייה או שניים בין כל מילה או 2 , 3 מילים. אחרי חצי דקה הרגשתי שאין לי אוויר , התחלתי להיתנשף מהר מהפה וזה לא עזר , הלכתי לסלון ונישכבתי על הספה והמשכתי להיתנשף ואחרי דקה זה הסתדר אבל אחרי עוד דקה הרגשתי לחץ בעין באזור של סנטימטר מתחת לגבה הימנית והרגשתי תכאב סתם ככה ושחיפשתי גם בעוד אתרים לתסמינים לדלקת ריאות היה רשום שם כאבים בעיניים (או שזה היה לשפעת אני לא זוכר כי כבר יצאתי מהאתרים). לא כאב לי הראש אבל והחום שלי הוא 36.3 שזה הרגיל אצלי. שתיתי תה ואחרי 10 דקות שנשמתי מהאף התחלתי להרגיש דחף להישתעל ואני לא מצליח לעצור את זה ואני משתעל כבר איזה 15 דקות ברצף וכל שיעול כואב לי בצלע השמאלית התחתונה בכל האיזור שם (התחושה היא מקדימה לא מאחורה בגב). אחרי כל הסיפור הזה אני גם מצאתי סיפור של מישהי שאני מרגיש בדיוק כמוה רק ההבדל הוא שהיא כבר קיבלה התקפי אסתמה ושפעת ודלקת ריאות אבל חוץ מיזה כל מה שהיא אומרת זה בול התחושה שלי ורשום שהיא לקחה איזו תרופה מוזרה והתחילה להחלים לאט לאט והסדירה תנשימה שלה: http://www.qol.co.il/asthma.html אז השאלות שלי אחרי כל זה הם: 1) האם יש לי דלקת ריאות? 2) האם יכול להיות שיש לי אסתמה? 3) האם כשאני ייקח את התרופה שהאישה שבקישור לקחה אני ירגיש טוב? זאת הבעיה שלי ואין לי לאן ללכת חוץ מאתרים עם חוות דעת מרופאים כי כולם חושבים שאני סתם אומר דברים ולפני שנתיים הייתי ילד מאוד בריא ופתאום אני מרגיש כמו חולה במחלה סופנית ואין לי חשק לכלום ואין לי כוח לעשות כלום ואני כל הזמן שבוז. בבקשה תענו לי בהקדם האפשרי כי אני מתחיל להרגיש קשה יותר מרגע לרגע תודה מראש ושנה טובה.

שלום ניתאי, אכן פרטת הרבה. הבנתי כי עוד לא מצאו מה יש לך . חשת בתחילה צורך לפהק כל הזמן וקשיי נשימה בזמן התחושה של צורך לפהק. היה לך קשה מאוד לנשום במשך שבוע שלם וזה לא חזר , עד ששוב קשה לך לנשום במקומות סגורים וחנוקים ובמקומות חמים. אתה מרגיש שאתה נושם אבל תחושה שאוויר לא ניכנס לבית החזה. לפני שאתה נירדם אתה מרגיש תחושה של נשימה מאוד מאוד חלשה ולא יכול לנשום מהפה . סיפרת זאת להרבה רופאים והם התבלבלו ולא הבינו כל כך מה הבעיה אז שלחו אותך לרופא אף אוזן גרון ולרופא ריאות . נמצא כי אתה אלרגי לקרדית אבק ולנזלת והביאו לך תרופה שגורמת לך להרגיש רע . יש לך צורך לפהק כל הזמן ושאתה אוכל קשה לך לנשום מהאף כי הוא כל הזמן סתום מנזלת. אין לך חשק לאכול , וגם קשה לך לאכול ואתה מפחד לבלוע... אתה גם מרגיש כאבים חדים בצלע השמאלית התחתונה. אתה מרגיש רעידות בחלק של הלב ... כאבי ראש , העיניים כואבות וכואב לך שאתה מזיז אותם , שיעולים יבשים כל רגע...שיעול יבש קוצר נשימה , קשה לך לנשום מהאף , כאבים בחזה , רעד וצמרמורת , עייפות וחוסר תיאבון. האם יש לך דלקת ריאות? אני לא יודע שאל את רופא המשפחה- האבחנה בבדיקת ריאות וצילום חזה. האם יכול להיות אסתמה? שאל את רופא המשפחה - זה בתחומו. לא ממליץ לקחת תרופות לפי המלצות באינטרנט. ממליץ לפנות לרופא אחד שירכז את כל הבעיות ויטפל. אתא נשמע מאוד לחוץ ואין ממש סיבה לכך. בברכה.

14/07/2013 | 12:47 | מאת: תכלס

גם לי היה בעיה דומה , הכירופרקט פתר לי אותה , על ידי סדרת טיפולים . חזרתי לנשום רגיל . גם לי היה בעיה של פיהוק ונשימה לחה מרובה .

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה