סנוור מתמשך כתוצאה מחשיפה לאור חזק בלילה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

04/06/2011 | 21:27 | מאת: מוריה

אני סובלת ממצב מתקדם של קרטוקונוס בעין ימין. בעין שמאל עשיתי קרוס לינקינג לפני שנתיים וחצי והתוצאה ממש מרשימה. בעין ימין עשיתי לפני 3 חודשים וכעבור חודש, כנראה בגלל שחזרתי להרכיב עדשת מגע מהר מדי, התפתח זיהום בעין ואושפזתי בבי"ח. מאז יש לי מעט עכירות בקרנית. לאחרונה אישר לי הרופא לחזור ולהרכיב עדשת מגע בעין ימין (יש לי קשה על גבי רכה) תוך הסתייגות שהעדשה כבר לא מתאימה למבנה הקרנית עקב הקרוס לינקינג. ביום שלישי האחרון הייתי בהופעה בפארק פתוח בלילה ולא יכלתי להסתכל על הבמה. האורות סינוורו אותי מאוד, במיוחד הפרוג'קטורים שכל הזמן הבהבו לכל הכיוונים. בנוסף, המון אנשים מסביבי עישנו. כתוצאה מכך, סבלתי מסינוור מתמשך במשך יומיים והעין נעשתה יבשה ודומעת ולא יכלתי להרכיב מחדש את עדשת המגע שלי. ידוע לי שלאנשים שיש להם קרטוקונוס ישנו קושי עם אורות בלילה, אולם האם הגיוני שכבר לא ניתן לראות הופעה בלילה עם אורות חזקים והאם עוד יותר הגיוני שלאחר מכן הסינוור לא יפוג במשך כמה ימים? האם זה שילוב של כל מה שקרה לי בחודשים האחרונים?

06/06/2011 | 17:47 | מאת: ד"ר דוד ישראלי

יש קשר - בזה שעובר את הטיפול cross linking כי הטיפול עצמו משנה את קמירות הקרנית ובזמן הטיפול מסירים שכבה מהקרנית וכל זה משנה את התשבורת בעין וזה גורם לסנוור מסויים. עוד סיבה לסינוור זאת הצתלקות על הקרנית וגם זה שעובר זיהום בקרנית גורם לכך. חוץ מזה- גם אנשים בריאים לחלוטין סובלים מסינוורים בגלל האורות האלה. בברכה,

06/06/2011 | 18:43 | מאת: מוריה

השאלה שלי היא, שהאם ייתכן שגם במשך יומיים לאחר החשיפה לאור חזק מאוד יחסית, עדיין נמשך הסינוור.

מנהלי פורום קרטוקונוס