עדשות מגע רכות לסובלים מקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

01/06/2011 | 16:23 | מאת: איתן

לאחרונה חשתי בירידה באיכות הראיה. רקע: עין שמאל עצלה. קרטוקונוס ומרכיב משקפים. המצב היום: ימין: sph -0.25 cyl 6.0 x 90 שמאל: sph -4.0 ע"פ בדיקת ממוחשבת של רופא עיניים (שמניסיוני לא בהכרח יהיה המספר הכי נוח/מתאים עבורי): ימין: sph +0.5 cyl 10.0 x 80 שמאל: sph -9.25 cyl 5.0 x 90 (לא מאמין שאשתמש בעדשה זו כי אחרת אראה כפול). למרות שאני די מסתדר עם משקפים (וגם בלעדיהם) ניסתי פעם להרכיב עדשות קשות שהיו סיוט ורדתי מזה. רופא העיניים טען כי יש היום עדשות רכות שמתאימות לקרטוקונוס אבל לא ידוע לו אם זה גם מתאים למספרים אלו. הסיבה שאני מחפש עדשות בגלל שאני עוסק ברכיבת אופנים אתגרית ונאלץ למצוא קומבינציות לא תמיד נוחות של משקפי ראיה/שמש. שאלתי - האם יש אפשרות להתאים עדשות מגע רכות אם הנתונים הללו? תודה.

06/06/2011 | 18:22 | מאת: ד"ר דוד ישראלי

ישנה אפשרות להתאים עדשות רכות לקרטוקונוס, נכון שראיה לא אידיאלית אבל זה הרבה יותר טוב מהמשקפיים (לגבי איכות הראיה). בברכה,

מנהלי פורום קרטוקונוס