קרטוקונוס - שאלות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

06/04/2011 | 10:51 | מאת: קובי

שלום רב, שמחתי מאוד למצוא פורום רפואי בניהול צוות רופאי "עיניים". לפני כחודשיים, הגעתי למרפאתכם לפגישת ייעוץ עם ד"ר לוינגר. ברצוני גם לטפל בקרטוקונוס וגם לשפר את חדות הראייה. לאחר סדרת הבדיקות, הבנתי מד"ר לוינגר שכיוון אפשרי הוא השתלת טבעות ולאחר מכן, תיקון שארית המספר ע"י LASEK/PRK ולאחר מכן - Cross Linking. יחד עם זאת, ד"ר לוינגר ביקש לחזור לבדיקה חוזרת לאחר תקופה של 4 עד 6 חודשים, מכיוון שהוא מעוניין לבצע מעקב... לא ממש הבנתי מהיא מטרת מעקב זה ואשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מהן הסיבות האפשריות לכך. בנוסף, אשמח לדעת האם תמליצו לי להגיע אחרי 4 חודשים או אחרי 6 חודשים. האם קיימת משמעות מהותית לחכות את החודשיים הנוספים לאחר הארבעה? (כאמור, ד"ר לוינגר ביקש להגיע שוב לאחר 4 עד 6 חודשים) אני מרגיש שחדות הראיה שלי אינה במיטבה, דבר הפוגע באיכות חיי ואני מעוניין לטפל כמה שיותר מהר... רוב תודות!

קובי שלום רב, כנראה שהרושם שהתקבל בבדיקה הוא שמצב הקרטוקונוס איננו יציב, ולכן הנני מציע כן לחכות שישה חודשים ולבוא לבדיקה ללא עדשות מגע במשך שבוע ימים לפחות לפני הבדיקה. באופן כללי השתלת טבעות לא תמיד מביאה לתיקון מלא של הצילינדר או המספר במקרה ש קרטוקונוס, כך שליעיתים יש להרכיב עדשות מגע למרות השתלת הטבעות. לגבי PRK משולב Cross Linking, מקובל לבצע טיפול זה בערך שישה חודשים אחרי השתלת הטבעות, כאשר הקרנית מתייצבת. לבסוף למרות כל הפעולות הללו, לא תמיד מגיעים לחוסר תלות במשקפיים ועדיין זקוקים לעשות מגע לעיתים, כדי להשיג ראייה חדה. בברכה, פרופסור ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס