קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

18/03/2011 | 01:52 | מאת: דני

שלום רב ד"ר קרמר לצערי יש לי קרטוקונוס בשתי העיניים כבר שנים רבות בעין ימין יותר, הייתי עם עדשות קשות הרבה שנים ובחצי שנה האחרונה אינני מסוגל להרכיב אותן יותר,ניסיתי עדשה רכה עם קשה והגעתי למסקנה שעיניים שלי התעייפו מזה, לאחרונה אני מרכיב עדשות רכות יומיות ואני ממש מאושר מזה,רק ששני דברים מטרידים אותי ללא הרף, האחד: ההילות בלילה במיוחד אורות אדומים של רמזורים ובראקסים של מכוניות וכדו" והשני: שאני מרגיש עיקצוץ בעין ימין בכל פעם שאני ממצמץ בלי עדשה בימין. אף רופא לא פתר לי את הבעיה, ויש לציין שהלכתי למומחים רבים וידועים שנתנו לי את כל הטיפולים האפשריים,אני אישית מרגיש שהקרנית שלי בעין ימין חלשה או דקה וזה מה שגורם לכאב בכל פעם שאני ממצמץ בלי עדשה, יש לציין שעם עדשה רכה אני לא מרגיש בכלל בעיה רק שמגיע הלילה וצריך לישון ולהוריד את העדשות ואז בלילה כשאני ישן אני לא יודע מה קורה ואני מתעורר בבוקר עם עין אדומה וכל מיני דלקות למיניהם. א. האם קרוס לינקינג יפתור את בעיית הדלקות\כאבים בלי העדשה {רק בעין ימין} בכך שהוא מחזק את הקרנית ומעבה אותה וב.האם טבעות יורידו או יקטינו את ההילות בלילה המספרים שלי הם בימין 4.50- עם צילינדר 0.75- בזוית 30 ובשמאל 4.00- עם צילינדר 0.75- בזוית 140 בימין העובי של הקרנית הוא 394 ובשמאל הוא 431 לפי בדיקה שעשיתי לפני שבוע. אשמח אם תקרא בעיון את אשר כתבתי לך תודה רבה לך מראש ואני מקוה שאתה זה שתציל אותי בע"ה מהסבל הממושך שאיתי שנים דני

שלום רב, א. הטיפול של קרוס לינקינג לא יפתור את בעייתהדלקות ואי הסבילות לעדשות מגע, הוא אך וררק עוצר את התדרדרות המחלה והתקדמותה. ב. הטבעות המושתלות בקרנית לא פותרות את בעיית ההילות בלילה , אלא יורידו את המספר 4- או 4.5-, והצילינדר ישאר כנראה. כנראה שבנוסף לקרטוקונוס יש סיבה עקרית להילות והיא אישונים רחבים, והטבעות לא פותרות אותה. ישנן טיפות בשם אלפאגןהמקטינות אישונים ויכולות לעזור להילות אחרי השתלת הטבעות. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס