גלאוקומיה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

30/05/2010 | 18:16 | מאת: אלה

קראתי בעיתון היום שאחד מסימני הגלואוקומיה הוא כאב חד בעיין, לאחרונה חשתי מדי פעם דקירה חדה בעין (כל פעפ בעין אחרת), שנמשכה שניות מעטות וחלפה. האם זה סימן? מהי גלאוקומיה, ואיך בודקים אם אכן זו האבחנה? יש טיפול? תודה מראש- אלה

אלה שלום, גלאוקומה היא לחץ תוך עיני גבוה שגורם לפגיעה בעצב הראיה ובעקבותיו בשדה הראיה, בדיקה לאיבחון גלאוקומה בעזרת מכשיר הבודק לחץ תוך עיני. במקרה שיש ממצאים המצביעים על פגיעה עצבית מומלץ לעשות בדיקת OCT ושדה ראיה. עלי לציין שקיימת גלאוקומה עם לחץ תוך עיני נמוך שנקראת Low Tension Glaucoma. במקרים אלו למרות הלחץ הנמוך שדה הראיה נפגע. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס