עדשות וטיפול בקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

18/03/2010 | 11:20 | מאת: יניב

שלום רב. אני סובל מקרטוקונוס זה מס' שנים. טופלתי אצל מס' אופטיקאים ועד להרגע לא מצאתי אחד שבאמת הצליח לתת לי פתרון לעדשות מגע מתאימות. התחלתי לחשוב גם בכיוון של ניתוח למרות שהמחלה אצלי במצב יחסית טוב. אשמח להעזר בך ע"מ שהצליח לקבל את הטיפול הראוי. בבדיקה שערכתי אצל מומחה (ישראל קרמר) נודע לי בנוסף שיש לי מחלה נדירה ביותר ואותה כינה "קרעים ברישתית". תודה רבה.

יניב שלום, ראשית, קרעים ברשתית אינה מחלה נדירה. 10% מהאוכלוסיה סובלים מקרעים ברשתית, אנשים עם קוצר ראיה גבוה אחוז הסובלים גבוה יותר וחומרתה גדולה יותר. לגבי קרטוקונוס, א-סימטריה של הקרנית מקשה על התאמת עדשות מגע ושיפור הראיה. במקרים המתקדמים של הקרטוקונוס מומלץ להשתמש בעדשות מגע קשות המשטחות את הקרנית ויוצרות סמטריות של הקרנית. ככל שהקרנית קמורה יותר יש צורך בעדשות משטחות יותר וקיים קושי בהתאמתן והרכבתן. יש בארץ אופטימטריסטים רבים שזוהי מומחיותם ושיוכלו לעזור לך. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס