התלבטות על המשך טיפול

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

06/12/2009 | 10:36 | מאת: יעקב

שלום רב. אני בן 24 ולפני כ-4 שנים התגלה אצלי קרטוקונוס. הייתי במספר מעקבים והדרכות גם אצל ד"ר דוייב בירושלים. אלפני כ- 8 חודשים נאמר לי שהמצב הינו יציב ולא חמור . חשוב להדגיש שאיני מצליח לשים עדשות מגע. בחודשים האחרונים אני מרגיש נסיגה וצורך במאמץ בקריאה במחשב , ספר וכד' שאלתי האם יש טעם לנסות למשוך את המצב הקיים כמה שיותר לפני טיפול בדבר ( אני מתאר לעצמי שיהיה צורך בכניתוח ע"פ הבנתי) או להקדים את הטיפול כבר עכשיו? כמו כן אשמח לקבל סקירה מה הם הטיפולים האפשריים? תודה רבה מראש. בברכה

יעקב שלום, לקרטוקונוס יש דרגות שונות של חומרה ובדר"כ מדובר במחלה פרוגרסיבית במיוחד בגילך. עליך לעבור בדיקה וצילומי טופוגרפיה לאמוד את דרגת המחלה וחומרתה ייתכן ואצלך אין החמרה בקרטוקונוס אלא עליה במספר בלבד ואז הטיפול הרבה יותר פשוט רק להחליף את המספר בעדשות המגע ובמשקפיים. לגבי טיפולים בקרטוקונוס לאחרונה הוכנסו שיטות טיפול חדשות הכוללות CROSS LINKIN, טבעות, השתלת עדשה תוך עינית, השתלות קרנית למלריות או מלאות. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס