קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

06/09/2009 | 16:00 | מאת: אלעד

שלום, אני בן 27. רק לאחרונה אובחנתי כלוקה במחלה. האופוטומטריסט נתן לי עדשות רכות . אך איני רואה מצב שבו אני מרכיב כל יום עדשות. זה מפריע לי בחיי היום יום האם מומלץ לבצע השתלת קרנית במצב כזה? האם שווה לקחת את הסיכון ? מהם הסיכונים? נאם יש טיפול אחר שישפר לי את הראיה?

אלעד שלום, בעדשות רכות נהוג להשתמש במצב של קרטוקונוס קל ובינוני ולכן אינך מתאים לניתוח השתלת קרנית. כיום ישנם טיפולים נוספים חדשים כגון טבעות, cross linkin שמטרתם לייצב את הקרנית ולטפח את הראייה. השתלת עדשה תוך עינית מבצעים במקרים שהמספר והקרטוקונוס יציבים והעדשה משמשת כתחליף לעדשות מגע או משקפיים וזאת בתנאי שהראיה עם המשקפיים מספיק טובה. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

09/09/2009 | 10:29 | מאת: אלעד

תודה רבה, קבעתי תור אצלך לבדיקה, בכל מקרה שאלה נוספת הבנתי השטיפול צילוב אמור לעצור את ההתפתחות של הקטרוקונוס האם אפשר לחדד את הראיה, או שאיכות הראיה תשאר כמו שהיא ואצטרך עדשות מגע ( בנוסף למשקפיים שאני כבר מרכיב?)

מנהלי פורום קרטוקונוס