כאבים בערובות העיניים לאחר ניתוח אף

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

21/06/2009 | 08:20 | מאת: תמר

לפני 5 ימים עברתי ניתוח באל להסרת פוליפ הפוך ופוליפים לאחר הניתוח עיין אחת היתנפחה וכאבה למחרת הנפיחות ירדה והתחילו לי כאבים בשתי העיניים מתחת לאפאפיים עליונות כאשר אני מפנה מבט . אני מקבלת אנטיביוטיקה זינט 4 ימים ואתמול בערב נתנו לי פרדניזון אשמח לשמוע את דעתך

תמר שלום, האף והעיניים קשורים זה לזה בדרכי ניקוז הדמעות והספקת הדם. חבלה באף או דלקת באה לידי ביטוי בעיניים שהם איזור עם הרקמה הרכה ביותר, תהליך זה מתבטא בנפיחות, בצקת, רגישות וכאב. לעיתים בזמן חבלה בקרקפת או באיזור אחר בפנים, הנפיחות מתבטאת בעיניים עקב זרימת הנוזלים לכיוון הרקמה הרכה בפנים וזה נמצא באיזור העיניים. כל מקרה של נפיחות, רגישות, אודם וחום של רקמה מצדיק אנטביוטיקה ססטמת ובמקום של דלקת קשה גם סטרואידים ולכן אני חושב שאת מקבלת טיפול נכון וטוב וזה רק שאלה של זמן שהמצב ישתפר. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס