תסנינים בקרנית עקב זיהום לחולה קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

30/08/2014 | 09:48 | מאת: תומר

פרופ'/ד"ר מכובד השלום והברכה, אובחנתי בקרטוקונוס בשתי העיניים (יותר בימין). לפני כשבוע כאבים ואודם בעין ימין בזמן שהרכבתי עדשות מגע (קשות). הדיאגנוזה הרפואית הינה 3 תסנינים מידפריפרים בשעות 3, 4 ו-6 נצבעים בעין שמאל ותסנין נבולרי בשעה 5 מידפריפרי - לא נצבע. אשמח לדעת את האבחנה בין התסנינים ומהי המשמעות של הצביעה? יתרה מכך, בבדיקות מעבדה (לקחו לי תרבית הן מהעדשות מגע והן מהקרנית) צמח פסוידומונאס. אשמח לדעת מהי המשמעות והאם לא מסוכן שלקחו דגימה מהקרנית לחולה קרטוקונוס, היות והקרנית גם ככה דקה מאוד? האם הראייה יכולה להיפגע/להינזק כתוצאה מההליך? תודה מקרב לב, תומר

לקריאה נוספת והעמקה
31/08/2014 | 17:02 | מאת: ד"ר ישי פאליק

תומר היקר שלום רב איני יודע מי לקח את התרביות אך ניתן לומר שהוא/היא הציל/ה את עינך תסנין בקרנית מפסאודומונס על רקע הרכבת עדשות מגע הינו מקרה חירום ברפואת עיניים ובזכות טיפולם המסור של הרופאים שביצעו את חובתם ולקחו תרבית מהתסנינים יש סיכוי טוב שבאמצעות הטיפול המתאים תשוב לאיתנך. את האבחנה המדוייקת לגבי כל תסנין ותסנין תקבל מהרופא המטפל כיוון שיש צורך בקורלציה קלינית בברכה דר ישי פאליק

31/08/2014 | 19:35 | מאת: תומר

ד"ר פאליק, תודה מקרב לב על התשובה. אני מטופל מזה 6 ימים באנטיביוטיקה והיום התחלתי טיפול בסטרואידים אשמח לדעת האם יש סכנה בהדבקות לדיירי הבית, או שמא הטיפול מונע את הסכנה בהדבקות? תומר

מנהלי פורום קרטוקונוס