משולש

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

15/08/2014 | 16:20 | מאת: מסארוה

שלום רב: אני סובלת מקרטקונוס מגיל 12 עכשיו אני בת 30.עכשיו אני מטופלת באמצעות עדשות מגע סקילריות, מחליפה את העדשה כל שנה בערך בגלל טשטוש בעדשה. וגם בשביל הגדלת קימור העדשה לפי הצורך, בערך בכל שנה מגדילים קימור(כי בתום כל שנה העדשה מתחככת עם הקרנית וגורמת לאודם בעיין וכאב וטשטוש מייד מחליפים עדשה עם עדשה חדשה עם קימור יותר גדול!).יש לי צלקות בעין על הקרנית. האם במקרה הזה עדיף לעבור השתלת קרנית או כל ניתוח אחר או שאני יכולה להמשיך עם העדשות הסקילריות. ( האופטימיטריסט אומר לי כל עוד את מצליחה לראות עם העדשות ואין לך הפרשות וכאבים את לא צריכה שום ניתוח ונוכל להגדיל את הקימור כל הזמן , אבל הוא מודה שמצב העין גרוע מאוד ורגיש) .יודגש כי אני לא רואה ראייה מלאה עם העדשות. אשמח לשמוע את דעתך אני מאוד לחוצה ומפוחדת,, מה אתה ממליץ לי? @האם באמת אני צריכה ניתוח או להמשיך עם העדשות הסקילריות ולסמוך על הגדלת הקימור בכל שנה מחדש. @ האם במצב מסוים לא ניתן להגדיל את הקימור? @ האם במצב מסוים זה יגיע לעיוורון! @ האם אני צריכה בדיקה אצל מומחה קריטוקונוס? אף פעם לא עברתי בדיקה אצל רופא. רק אצל אופטימטריסט.כי אני באמת סומכת עליו מאוד.

19/08/2014 | 14:18 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב התשובה לשאלתך הינה שיש צורך בבדיקת העיניים ע"י מומחה קרנית וביצוע טופוגרפיה של הקרנית לפי המצב יומלץ לך על טיפול מתאים בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום קרטוקונוס