קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

26/02/2014 | 20:25 | מאת: ירון

לאחר מריחה בראייה ממושכת בשתי העיניים עשה לי האופטומטריסט מיפוי קרנית אצלו, והוא טוען שמדובר כנראה על קרטוקונוס בשלב התחלתי (למרות שבמיפוי קרנית שעשיתי במכון מור, לאחר בדיקה של רופא עיניים לא מצאו כלום). האופטומטריסט צפוי להתאים לי משקפיים מיוחדות. קראתי שיש מצבים שעושים קרוס לינקינג. האם במצב התחלתי כמו שלי יכולות להואיל לקיחת כמוסות של B2 (אשר משתמשים בהן גם בקרוס לינקינג)?

ירון שלום רב, כמוסות של B2 אינן עוזרות כלל לטפל בבעיה זו. מקובל לבצע טיפול מסוג קרוסלינקינג במצב שבו קיימת עדות להתקדמות מחלת הקרטוקונוס. אני מציע בשלב זה לעקוב ולהווכח אם המחלה מתקדמת ואז להחליט על טיפול מסוג הנ"ל. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס