לאחר קרוס לינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

22/12/2013 | 04:33 | מאת: רפי

שלום. שאלה ראשונה: ביצעתי מיפוי קרנית ונראה שבעין בה יש קרטוקונוס אין שינוי ממיפוי קודם שעשיתי, אך בבדיקת ראייה נאמר לי שהצלינדר שלי עלה ב-1.5. האם ניתן לקבוע לפי כך שהקרטוקונוס מתקדם למרות שבמיפוי אין שינוי? שאלה שנייה: כמה זמן בערך לאחר ביצוע קרוסלינקינג חוזרים לראייה שלפני הניתוח והאם יכול להיות מצב של עצירת ההדרדרות מצד אחד וירידה בראייה מצד שני בגלל שינוי המבנה של הקרנית לאחר הקרוס? תודה מראש

22/12/2013 | 23:25 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום רפי, 1. אם אתה בחור צעיר ללא קטרקט, לא ברור לי כיצד שינוי של 1.5 בצילינדר לא בא לידי ביטוי במיפוי, והמיפוי זהה למיפוי קודם. או שהמיפוי לא מדוייק או שהבדיקה לא היתה מדוייקת. 2. קשה לומר- מאד אינדיבידואלי. יכול לנוע בסביבות מס' שבועות. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס