מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

18/11/2013 | 17:00 | מאת: דני

שלום יש לי קרטוקונוס מתקדם מאוד ב 2 עיניי משנת 99 מיפוי אחרון (שני במספר) לפני שנה ו 5 חודשים. האם לעשות מיפוי כעת כדי להשוות ולראות אם יש החמרה - כבדיקת צורך בקרוס לינקינג? דבר שני- המיפוי הראשון שעשיתי היה ב 2004 שאז המצב היה הרבה יותר טוב..(המחלה פרצה ב 99) האם עובדה זו מצריכה בוודאות קרוס לינקינג ואין צורך במיפוי חדש?

דני שלום רב, במידה וחל שינוי משמעותי במיפוי הקרנית משנת 2004, ובמידה ולא עברת עדיין את גיל ה- 35-37 שנים, יש סיכוי עדיין שהמחלה תתקדם, ולכן כדאי לעבור את הטיפול הקל יחסית שנקרא קרוסלינקינג. אני מציע להגיע אלי לבדיקת התאמה לטיפול זה במכון עיניים, מרכז עזריאלי ת"א. 3122*. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

20/11/2013 | 13:44 | מאת: דני

אני בן 37 וחצי.. קרוסלינקינג: יכול לפגוע בראיה אשר איכותה נמוכה גם ככה? או שהוא בטוח לחלוטין אם כי החלמה ממנו היא שבועות סופרים ואפילו חודשים כך הבנתי.. עד שאוכל לחזור ולהרכיב עדשות מגע קשות

מנהלי פורום קרטוקונוס