עדשות לאחר טיפול קרוס לינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

25/08/2013 | 19:08 | מאת: אורטל

שלום, שבוע הבא אני אעבור את טיפול הקרוס לינקינג ורציתי לדעת כמה זמן אחרי הניתוח ניתן לשים חזרה עדשות? בנוסף רציתי לשאול האם הזמן הריון המחלה הופכת להיות מתקדמת, ולעיתים יש צורך להגביל את אופן הלידה לקיסרי?

אורטל שלום רב, לאחר טיפול הקרוסלינקינג ניתן להתאים עדשת מגע חדשה לאחר חודשיים עד 3 חודשים לפחות. לעיתים מחלת הקרטוקונוס מתקדמת במשך ההריון עקב שינויים הורמונליים החלים במהלך ההריון ולכן כדאי לעבור טיפול קרוסלינקינג לפני כניסה להריון. אין צורך לשנות את סוג הלידה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס