קרטקונוס ו cros linkig

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

11/08/2013 | 13:18 | מאת: נורית

התלוננתי על טשטוש בראיה והופנתי למיפוי קרנית . עשו לי מיפוי קרנית קדמי (מיפוי אחורי לא עשו). התגלה קרטוקונוס ב-2 העיניים, ובעיין אחת יותר. המליצו לי על cross linking בעיין היותר בעייתית. כאשר שאלתי מדוע לא עשו מיפוי אחורי, נאמר לי שאם רואים בברור קרטוקונוס במיפוי קדמי, אזי אין צורך באחורי. האם יש אמת בדבר, והאם אני יכולה לבצע cross linkig רק עם מיפוי קדמי?

14/08/2013 | 00:21 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום נורית, זה נכון שלאבחנת קרטוקונוס עצמה אין צורך במיפוי קרנית אחורי, אולם זהו אחד הנתונים שעוזרים במעקב אחר התקדמות המחלה או לחילופין ליציבות המחלה לאחר הטיפול. אני יודע שברשת עיניים הצילום מבוצע. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס