השתלת קרנית או להמשיך לסבול

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

30/07/2013 | 11:50 | מאת: יואב

שלום רב יש לי קרטוקונוס מתקדם ב 2 העיניים עקב ניתוח לאזיק ומרכיב עדשות מיני סקלרליות כבר 4 חודשים (לא סובל רגילות). עין ימין רואה בהן 6/18 ועין שמאל 6/9 הבעיה היא שמאז שעברתי אליהן הראייה תמיד קצת מטושטשת, הפוקוס בורח במהירות, היובש הגדול גם ככה נהיה מעיק מאוד ואני שם כל 40 דקות דמעות מלאכותיות להקלה רגעית של דקות..וחוזר חלילה.. כבר לאחר חצי שעה של הרכבה הראיה שלי היא כבר 6/20 בימין ו 6/12 בשמאל. עין ימין כואבת מאוד כל הזמן ולאחר כ 9 שעות לכל היותר אני מוריד את העדשה. לפעמים אני מוריד אותה כבר אחרי כמה שעות או לא מרכיב אותה בכלל כמה ימים. (בנוסף- יש אלרגיה בעפעף) עין שמאל מגורה כל הזמן בשל אלרגיה בעפעף ויש תחושת "משחזה" בעין...אז אני שם טיפות שעוזר ל2 דקות וחוזר חלילה.. את העדשה אני מוריד סופית לאחר 12 שעות שימוש. למותר לציין שהעדשות הגדולות רק מגרות לי את העפעפיים ומחמירות את האלרגיה. אני לוקח טיפות סטרואידים כל יום טיפה כבר 3 שבועות וזה כמעט ולא עוזר. בסה"כ אפשר לומר שאני מתפקד רק עם עין אחת שהיא שמאל ובה אני רואה קצת מטושטש וסובל רבות מיובש ותעוקה.. אני מותש ומתקשה להתרכז בעבודה, המוח שלי "מוטרף" מהעדשות כל הזמן, העצבים כואבים , הראש כואב ועוד'.אני לא נהנה מהחיים ודי סובל. בדיכאון כבד. לא עושה כלום אלא רק מטפטף טיפות ומחכה לערב לשינה. הקרניות שלי שקופות ואני לא יכול לשים טבעות וכו' אלא רק ניתוח השתלה שאני פוחד ממנו. האם אני אמור להמשיך ככה וזה עדיף מניתוח? אמרו לי להתרחק מניתוח, שהוא מיועד למקרים קשים יותר ממני , שיש סיכונים רציניים והוא מיועד רק למי שלא רואה בכלל או לא יכול להרכיב עדשות בכלל. . האם עדיף לחיות ככה על "אדים" תוך סבל כל עוד אני מסוגל לשים עדשות גם אם זה מטריף ומגביל ? לא יודע איפה הגבול האם בעתיד הקרוב צפויים שינויים דרמטיים בהשתלות? בלי תפרים? יצליחו לטפל באסטיגמציה הגבוהה?

יואב שלום רב, נראה לי כי בעין הימנית, שם הראיה איננה טובה למרות הרכבת עדשת המגע, כדאי לשקול ברצינות השתלת קרנית, למרות ההחלמה האיטית, התפרין והאפשרות של צילינדר גבוה העלול להשאר בשתל. אין שינוי דרמטי בנושא השתלות קרנית. לא ניתן לבצע השתלת קרנית בלי תפרים ונושא הצילינדר עדיין נותר אך יש פתרונות כירורגיים לתיקון או הפחתת צילינדר משמעותי. בכל מקרה קיים סיכוי טוב שלא תזדקק לעדשת מגע לאחר השתלת קרנית. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס