קרוס לינקינג או השתלת קרנית- התייעצות בבקשה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

10/06/2013 | 20:50 | מאת: אסף

שלום רב שמי אסף לוי, בן 23, עברתי לפני 3 שנים ניתוח קרוס לינקינג בעין אחת וכעת אני מועמד לניתוח בעין השניה. לצערי הרב הניתוח לא עצר לגמרי את ההתדרדרות, יש לי צילינדר 5 בעין החלשה, וצילינדר הולך וגדל בעין שטרם נותחה. אינני מסוגל לתפקד עם משקפיים\ עדשות רכות, ועיני לא "אוהבות" עדשות קשות\ היברידיות. אני מתלבט האם לבצע עוד קרוס לינקינג בעין השניה, או לפנות להשתלת קרנית. התייעצתי עם מספר רופאים ( בקרוב אתייעץ גם עם רופא מרשת עיניים ) וכולם מאוד לוחצים לקרוס לינקינג, למרות שגם היום תפקודי לא טוב ( גם אם אצליח לקבע את המצב ). בהתחשב בשיטות החדישות שיש היום להשתלת קרנית, מה הסיכון הגדול בהשתלת קרנית? אני חושב לעצמי, מדוע עלי לעבור עוד קרוס לינקינג, כשגם ככה אינני מצליח לתפקד טוב לא עם עדשות ולא עם משקפיים, כאשר ברור שלבסוף אזדקק להשתלה. אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן, שאוכל להגיע לביקורות בבי''ח ובמרפאת עיניים חכם יותר. תודה רבה!

13/06/2013 | 11:10 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

אסף שלום רב, ההבדל גדול מאוד בין ניתוח קרוס לנקינג להשתלת קרנית. בקרוס לנקינג-הניתוח הינו שמרני ללא פתיחה של העין ותופעות הלואי מעטות. לעומתו ניתוח השתלת קרנית הינו ניתוח בו השיקום ארוך כשנה, ובמהלך כל החיים תיתכן סכנת של דחית שתל . לדעתי עדיף קרוס לינקינג ולנסות טוב התאמת עדשות מגע עם אופטימטריסט מומחה בתחום. באם תרצה לבוא ליעוץ וטיפול כפי שכתבת הינך מוזמן-*3122. בברכה, ד"ר ליכטר

מנהלי פורום קרטוקונוס