פענוח מיפוי קרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

08/04/2013 | 20:15 | מאת: ענת

ביתי בת 12 הופנתה למיפוי קרנית בתשובה שהתקבלה .רמת אסטיגמציה בעין ימין הינה 2.8 דיפטר . ובעין שמאל 1.1 . כמו כן מצוין כי קיים חשד לקרטוקונוס. מה זה אומר מבחינת מדדים?

ענת שלום רב, חשד למחלת הקרטוקונוס, פירושו עקמומיות וחוסר סימטרייה של הצילינדר בקרנית והמדד של 2.8 פירושו שעקמומיות הקרנית בימין גדולה יותר משמאל ויש לעקוב אחרי התגברות הצילינדר ואחרי המבנה הלא סימטרי של הקרנית. במידה והמצב יחמיר, יש לשקול טיפול ביולוגי העוצר מחלה זו והנקרא קרוסלינקינג, אשר בו צברתי נסיון רב ואני מרוצה מתוצאות אלו.\ בברכה, פרופ' קרמר ישראל

17/04/2013 | 19:45 | מאת: ענת

מנהלי פורום קרטוקונוס