עדשות מגע והשפעתן על התפתחות קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

28/02/2013 | 18:44 | מאת: אסף

שלום רב אני סובל מקרטוקונוס ב-2 העיניים. בעין אחת כבר עברתי קרוס לינקינג ובעין השניה המצב יציב כרגע ( אולם יכול להיות שבעתיד אזדקק לטיפול ). בעין שנותחה הצילנדר הוא 5, ובעין שלא הוא 2. האם הרכבת עדשות מגע קשות ( או חצי קשות, בעלות ליבה קשיחה ו" חצאית " רכה ) הן בעלות השלכות חיוביות לטיפול במחלה? ( " לוחצות על הקרנית " ) או שהיתרון היחיד שמתקבל מהן הוא האפשרות להגיע לראיה מושלמת? אני רוצה להיות בטוח שאינני עושה נזק לראיה כאשר אני ממשיך עם עדשות רכות ( שנוחות בהרבה ) תודה רבה!

04/03/2013 | 15:22 | מאת: אסף מאיר

גם אני אסף וגם אצלי היתה השתלה בעין ימין - לפני 12 שנה והשתל במצב מצויין - וגם אני התחלתי השנה את העדשות ההיברדיות לאחר שקיבלתי מהרופא אישור לכך שהן מצויינות וממש חוסכות צורך בניתוח - מדוע אתה מעוניין בניתוח?

04/03/2013 | 23:38 | מאת: אסף

השאלה שלי ( שאשמח לקבל תשובה מוסמכת מאחד הרופאים ) היא האם יש השפעה על הקרנית ( או על צורך עתידי בניתוח ) בהרכבת עדשות היברידיות או רכות? השאלה נשאלת מכיוון שיש לי קושי להרכיב עדשות היברידיות ( או קשות ) למשך כל היום, ואני תוהה אם להישאר איתן או לחזור לרכות שגורמות לראיה פחות טובה. תודה!

אסף שלום רב, אכן קיימת דעה שהועלתה לפני שנים רבות על ידי פרופ' קרצ'מר ממינסוטה בארה"ב, שטען כי עדשות קשות עלולות להחמיר בצורה הדרגתית ואטית עם השימוש הממושך במשך השנים את דרגת הקרטוקונוס. דעה זו לא הוכחה במלואה אך גם לא נשללה. מצד שני, עדשה קשה תתן לך ראייה תפקודית טובה. רק טיפול הקרוסלינקינג יביא לעצירת המחלה, ולאחריו אין בעיה להרכיב עדשות קשות ולכן אני חושב שכדאי לעבור טיפול זה בעין השנייה ולאחריו להרכיב עדשות קשות להשגת ראיה טובה ללא חשש מהשפעת העדשה הקשה על הקרטוקונוס. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

15/03/2013 | 21:51 | מאת: אסף

מנהלי פורום קרטוקונוס