אדרל ובלט עין - חידוד השאלה הקודמת

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

16/01/2013 | 13:17 | מאת: אמא

תודה על תגובתו של פרופ' קרמר, כל הבדיקות (mri ובלוטת מגן) היו תקינות. האם בלט העין עצמו דבר שצריך להדאיג אותנו? פעמיים כבר ראינו שעם השימוש בתרופת האדרל החל בלט עין וכשהפסקנו זה פסק והעין חזרה להיות רגילה. הנוירולוג אומר שאין קשר בין שתי התופעות. אם בלט העין נגרם כתוצאה מהאדרל (גם אם התופעה אינה מוכרת) האם אפשר להתעלם מהבלט ולהמשיך בתרופה? ממש, תודה!!!

שלום רב, אינני מכיר את תופעת הלוואי של תרופה זו ואינני מכיר את התרופה עצמה. במידה ויש קשר קליני ישיר בין בלט העין והשימוש בתרופה, ואם בלט העין חולף עם הפסקת התרופה, כדאי למצוא תחליף לתרופה זו. דרך אגב, לעתים ישנם מצבים הדומים לבלט עין. בלט עין ממשי יש להוכיח על ידי מדידה מדוייקת של הבלט בעזרת מכשיר מיוחד הנקרא אקזופטלמומטר. אני ממליץ לך להתייעץ עם מומחה למחלות ארובת העין בכל בית חולים ציבורי מרכזי. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס