הרגשת לחץ ונפיחות בעין

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

05/12/2012 | 14:37 | מאת: מושה

שלום רב לרופאי הפורום ועל תרומתכם הרבה לרשות הציבור . רציתי לישאול משהו שקצת מטריד אותי לפני כשבועיים התחילה לי אלרגיה בעיניים כתוצאה מבצל ניתן לי טיפול 3 פעמים ביום בטיפות כרומופטיק + משחת עיניים מקסיטרול ביומים הראשונים כלל לא השתמשתי במשחת מקסיטרול רק כשהתחלתי להשתמש במקסיטרול למחרת בבוקר הופיעה לי מין כמו לחץ בעין כאילו ומאחורי גלגל העין כמו תחושה של תפוס שבמהלך היום הלחץ טיפה יורד ואז שוב בבוקר נהיה לחץ היום בבוקר גם לחץ אבל עם הקלה ויותר חלש שהתחלש במהלך היום. חשוב לציין שבסך הכול השתמשתי במשחה כ 4 פעמים קרה לי כך פעם שתי פעמים וחשבתי שזה דבר נורמלי והפעם האחרונה שמרחתי היה בתאריך 2.12 שנמשך לי עד היום. סך הכול פעמים. 1.האם יכול להגרם לי נזק להעין כגון נזק לרשתית, לכול חלק פנימי כולשהו או דימום כתוצאה מהלחץ ? 2. האם תופעה זו ידועה ואמורה להעלם לבד בימים הקרובים? האם זה אלרגיה ? ויש צורך להשים את טיפות כרומופטיק שהפסקתי את השימוש בהם בשביל שזה יעלם ? 3.האם יכול להיות שזה בגלל ששמתי את המשחה במקפיא למראת שההוראות הם לא להשים במקפיא אבל לא שמתי לב. 4.ברצוני לעשות בדיקת עיניים שכוללת הרחבת אישונים כולל בדיקת הרשתית וכו האם ידוע על נזק כולשהו שהטיפות הללו יכולות לעשות או הבדיקה לעין משהו לצמיתות... טשטוש ראיה או משהו אחר ... תודה רבה מראש ואני מקווה שתענו לכול שאלותי כי הם נורא חשובות לי תודה .

שלום רב, 1. לא. 2. ייתכן וזו תופעת לוואי של משחת המקסיטרול. 3. אין לשים משחה או טיפות במקפיא. 4. לא נגרם נזק לצמיתות מטיפות או משחה בכמויות שמקבלים במהלך בדיקת עיניים. בברכה, ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום קרטוקונוס