עיוות בקרנית

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

30/10/2012 | 09:39 | מאת: מודאג

ד"ר שלום אני בן 30. עברתי ניתוח לייזר לאסיק - (חיתוך) לפני כ-9 שנים, המספר בשתי העיניין לפני הניתוח היה בערך כ-8, והמנתח אמר לי שיישאר גם מספיק מקום בקרנית לתיקון עתידי. לא עברתי ניתוח לתיקון שכן הראיה שלי הייתה טובה, אך סבלתי מאדמומיות שבאה והולכת בעין שמאל. נבדקתי לפני כ-3-4 שנים אצל רופא עיניים שאמר שהכל תקין. השבוע החלטתי שוב ללכת לבדוק את עניין האדמומיות ופניתי לרופא עיניים שלתדהמתי איבחן כי אני סובל בעין שמאל מעיוות קרנית עם חדות 6/48,ומצילנדר מאוד גבוהה (5.5), והפנה אותי למיפוי קרנית. יש לציין שעין ימין שלי לא נפגעה והיא ללא עיוות והראייה בה היא טובה - חדות 6/7 עם צילינדר 0.75. מאז אני שרוי בחרדות קשות, המיפוי בעוד כמה ימים, אך אני חושש שיש לי קרטוקונוס בעין שמאל ושזה יפגע לי בעתיד גם בעין ימין. קראתי קצת על קורטוקונס ולא ממש התעודדתי, כנראה שאיאלץ להרכיב עדשת מגע בעין שמאל, וייתכן שכלל לא אוכל לשים עדשה בגלל הקונוס שנוצר בעין, ואצטרך לעבור השתלת עדשה ואולי השתלת קרנית. אולי אני רץ מהר מידי אבל אני מאוד מודאג, האם הניתוח לייזר גרם לעיוות הקרנית? האם אכן מדובר בקרטוקונס? האם יש סיכוי שגם הקרנית בעין ימין שלי תתעוות? אשמח לעזרתך

שלום רב, הטיפולים האפשריים בתופעה הניקראת קרנית מעוותת לאחר ניתוח מסוג לאזיק, כוללים: 1. השתלת טבעות אחת או שתיים בקרנית, המביאה לישור פני הקרנית. 2. קרוסלינקינג עם או בלי השתלת טבעות , שהוא טיפול ביולוגי העוצר את התקדמות העיוות בקרנית. 3. קרוסלינקינג בלבד, כדי לייצב את הקרנית ועדשת מגע קשה מיוחדת לקרטוקונוס. בברכה פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום קרטוקונוס