קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

28/06/2012 | 16:19 | מאת: אלדד

היי קוראים לי אלדד ואני עוד חודש בן 16 ואני סובל מקרטוקונוס בדרגה חמורה מאד בשתי העיניים, מגיל קטן תמיד היה לי בעיות וכל מיני ועכשיו אני סובל מהמחלה שאמרו לי דרגה 4.. הלכתי לכל מיני פרופסורים ואמרו לי שזה נס שאני עדיין רואה יחסית טוב שהקרנית שלי כלכך דקה והיא שינתה מצב מהצב הקמור שהיא אמורה להיות.. הציעו לי לבצע את הטיפול הניסיוני שזה שריטה בקרנית העין והחדרת נוזלים שכיביכול לחבר את הרקמות ולעכב את התפשטות המחלה ואת השתלת הקרנית גם הציעו לי אבל רק בעוד שנתיים שאני יראה ממש על הפנים או עוד שנה או עוד 6 שנים תלוי בהתפשטות המחלה ... אני לא יודע מה לעשות.. האם ללכת על הניסיוני ולקחת סיכון או לחכות ולצבע את השתלת הקרנית או לבצע עכשיו את ההשתלה ולא לחכות למצב קריטי על סף עיוורון תודה לכל מי שעונה לי !

אלדד שלום רב, אני מציע לך לעבור את הטיפול הביולוגי לחיזוק הקרנית הנקרא CROSS LINKING, הכולל גירוד של שכבת האפיתל, טיפטוף ויטמין בשם ריבופלאבין, והקרנת הקרנית עם קרני אולטראסגול (UV). טיפול זה ימנע החמרת המחלה או התקדמותה אך לא ישפר את החדות, שאותה ניתן לשפר על ידי עדשות מגע קשות. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס