קרטוקונוס וקרוסלינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

25/04/2012 | 14:40 | מאת: בת-אל

שלום, אני בת 26.5 ומאובחנת כבעלת קרטוקונוס מזה 7 שנים. בהשוואה בין מיפוי קרנית שביצעתי לפני 4 שנים למיפוי שביצעתי השבוע, נאמר לי כי המצב די יציב. רק בעזרת עדשות קשות אני מצליחה לראות היטב בעין ימין (במשקפיים הראייה מאוד מטושטשת בעין זו). האם מומלץ לבצע קרוסלינקינג? תודה.

שלום רב, קרוס לינקינג ככלל מיועד לעצירת תהליך הדרדרות בראייה כתוצאה מקרטוקונוס ומקשיח את הקרנית. באם מצבך יציב, ניתן להמשיך ולעקוב בלבד, ואם החלטת לבצע את הטיפול הרי שאין לך מה לחשוש שכן לאחריו ניתן להמשיך ולהרכיב עדשות מגע קשות. בברכה, דר' הירש

מנהלי פורום קרטוקונוס