שאלה בקשר לטבעות קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

23/04/2012 | 01:25 | מאת: אבי

אני כמעט בן 20 וסובל כבר שנים מקרטוקונוס בשנתיים האחרונות הקונוס הידרדר במהירות והגעתי למצב ראייה חמור מאד עד למצב שלא יכולתי להרכיב עדשות קשור בכלל עברתי טיפול קרוס לינקינג במרפאות עיניים וכרגע אני מנסה עדשות מגע קשות יחד עם עדשות רכות מתחת מצב ראייתי ללא עדשות הוא חמור מאד ואני כמעט ולא מרגיש הבדל עם משקפיים שמעתי על הטיפול הזה שנקרא השתלת טבעות אבל אני לא יודע אם זה מ מתאים למצבי אני לא וצה לעבור סתם השתלת קרנית אלא אם כן ניסיתי את כל האופציות אשמח לשמוע על הטיפולים האפשריים בכלל ועל בטעות בפרט

אבי שלום רב, מקובל לבצע השתלת טבעות בקרנית לפני הטיפול של הקרוס-לינקינג ולא לאחריו, היות והטיפול של הקרוס-לינקינג מקשיח את המבנה הביומכני של הקרנית ומקשה על החדרת הטבעות לתוך הרקמה של הקרנית שעברה שינויים לאחר הקרוס-לינקינג. בכל זאת ניתן הדבר, אך ייתכן ויופיעו קשיים בזמן החדרת הטבעות, בעזרת לייזר מיוחד הנקרא אינטראלייזר. הבעיה עם השתלת טבעות בקרטוקונוס מאוד מתקדם היא כי הטבעות במקרה של מחלה מתקדמת אינן מצליחות ליישר את הקרנית ולהקטין משמעותית את העיוות שלה, ולכן עדיין נזקקים לעדשות מגע קשות או מיוחדות כדי להשיג ראייה תפקודית. נראה לי כי אין מה להפסיד ולפני שהולכים להשתלת קרנית, לנסות השתלת טבעות. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס