היעלמות קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

27/12/2011 | 00:05 | מאת: דרור

עשיתי מיפוי קרנית לפני 5 שנים והובחן לי קרטוקונוס (הגיוני לאור העובדה שגם לאבא וקרובי משפחה נוספים יש גם...) מאז אני מרכיב עדשות מגע שהותאמו לי לאור זאת. עשיתי עכשיו מיפוי נוסף במקום אחר ושם נאמר לי שנראה שכרגע אין לי קרטוקונוס (המליצו לי ללכת שבועיים בלי העדשות ולא לבדיקה נוספת על מנת לקבל תשובה ודאית). רציתי לדעת האם אכן קרטוקונוס יכול להיעלם והאם אפשר לעשות ניתוח לייזר במצב כזה? תודה

דרור שלום רב, אני ממליץ לך להפסיק הרכבת עדשות מגע לתקופה של מינימום חודש ימים, היות ולעיתים רחוקות עדשות מגע עלולות לגרום לתמונה טופוגרפית הדומה לקרטוקונוס. ישנם גם פרמטרים נוספים שיש לקחת בחשבון באיבחון קרטוקונוס ואם שוללים את המחלה, יתכן ותהיה אפשרות לעשות ניתוח לייזר במצב זה. לעיתים ניתן לשלב טיפול לייזר להורדת משקפיים עם טיפול ביולוגי הנקרא קרוסלינקינג גם במקרי קרטוקונוס קלים. אני מציע לך לבוא אלי ליעוץ במרפאת "עיניים" 3122*. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס