מיאסטניה גרביס

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

19/12/2016 | 20:13 | מאת: שושי

שלום, בת 26 לפני כשנה התחילה לי פזילה בעין שמאל. העין פוזלת במיוחד כשאני עייפה. בנוסף, התחילה לי חולשה בגוף במיוחד ביד ימין עד כדי כך שאין לי כח לתפעל את העכבר במחשב בעבודה.. בגלל הפזילה שהתחילה הפנו אותי לנוירולוג ובבדיקה הגופנית שלו היה ממצא של ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים. הוא הפנה לבדיקת דם למיאסטניה, ct ראש ו emg ncv. לא הלכתי לעשות את הבדיקות. היום בבוקר, נסעתי באוטובוס לעבודה, כשקמתי מהמושב הרגליים שלי לא החזיקו אותי ופשוט התקפלו. אחזתי במוט והתרוממתי. ממש נלחצתי. לאחר כמה שעות, התכופפתי כדי לחבר משהו מתחת לשולחן, וכשבאתי לקום הרגליים שלי לא הצליחו להקים אותי. היה לי ממש ממש קשה להתרומם. אני ישנה טוב בלילות והחולשה לא נובעת מעייפות. העניין מלחיץ אותי. האם זה קשור למ"ג? אני מפחדת שימצאו לי מחלה שאין לה תרופה.. כך שלפעמים עדיף לא לדעת שיש... האם למ"ג יש תרופה? האם המחלה פוגעת בפריון או בהחזקת הריון (מבחינת כח לסחוב)? אני יודעת שאלו שאלות קצת אפורות, כמו שרשמתי לא התקדמתי בבירור ולכן אני לא מאובחנת... אשמח לתשובות

שלום שוש, הסימפטומים שאת מציינת מתאימים למיאסטניה ואת חייבת לרות נוירולוג עם ניסיון בטיפול בחולי מיאסטניה (לא כולם כאלה) למחלה כיום אין אפשרות להרפא היות ויש חוסר ידע על המחלה. . . . אולם בעזרת כדורים ןטיפולים מסויימים ניתן לחיות עם המחלה ואפילו להקים משפחה. אני יכול להדריך אותך אם תצרי איתי קשר במייל [email protected]

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס