הטיפול לחולה מסטניה גרביס

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

12/02/2013 | 10:37 | מאת: אלי

לפני כ-9 חודשים נתגלו סימפטומים המתאימים למחלה.לאחר בדיקות שונות וביקור אצל מספר מומחים הוחלט על טיפול בפלזמה פרזיס בנוסף ל-מסטינון ו -אימורן. כל שלושתן בטיפול כעת .בנוסף יש לי מספר מחלות ממאירות(ולאחר ניתוח)ומחלות כרוניות המטופלות בתרופות ומעקב.1. מה הגבול של ירידה במערכת החיסונית כדי שלא אחסף לצרות אחרות? 2.איך מוגדר תהליך הפלזמה?הזרקה,הזלפה. ומה ההבדל בינו לבין דיאליזה?

שלום אלי, חולה מיאסטניה שמתחיל בפעם הראשונה טיפולי פלסמהפרזיס מקבל 5 טיפולים עוקבים (כול יומיים טיפול) כאשר כול טיפול מחליש יותר את המערכת החיסונית.אתה צריך להתיעץ עם הנוירולוג ששלח אותך לטיפול ובוא יחליט כמה טיפולים לקבל מבלי לפגוע במחלות הנוספות יש לך. פלסמהפרזיס הוא תהליך דומה לדיאליזה . מתחברים למכונה שמכילה צנטרפוגה להפרדת הכדוריות האדומות ןהפלסמה. מוציאים דם מיד אחת לתוך מכונת ההפרדה, מחזירים במקביל את הכדוריות האדומות בתוספת אלבומין ליד השניה ואת הפלסמה שהוציאו, משליכים לפח. בכול טיפול מעבירים במכונה כ- 1/2 2 ליטר דם וכול תהיך כזה נמשך כ- שעתיים וחצי.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס