שלום.

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

02/12/2011 | 16:21 | מאת: יוני

אבי נפטר ממיאסטניה גראביס בשנת 1978 עת הייתי ילד. היום אני בגיל שבו אבי חלה במחלה(44) אני תוהה מה הסיכוי שלי שאחלה במחלה?

שלום יוני, מיאסטניה גרביס (MG) היא מחלה אוטואימונית שאינה עוברת בתורשה, אולם . . . . קיימים מקרים נדירים שמספר חולים מופיעים באותה המשפחה. תופעה זו נקראת "מיאסטניה משפחתית". אם במקרה אביך היה חולה במה שנקרא "מיאסטניה מלידה" (CMS)שזו מחלה גנטית, אז עלול להיות שגם לך יש את הגנים שגורמים למחלה. בשני המקרים הגיל הוא לא רלונטי.

03/12/2011 | 11:10 | מאת: יוני

איך אוכל לדעת איזה סוג של מיאסטניה היתה לאבא שלי?

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס