תוצאות ct עמוד שדרה מותני+ סקראלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/11/2020 | 00:07 | מאת: דודו

CT עמוד שדרה מתני ללא חומר ניגוד – היסטוריה- כאבי גב תחתון מוקרנים לרגל עם תחושות נימול ברגליים .. והפסקות בהליכה . השוואה- אין ממצאים- המנח האנטומי של עמוד השדרה תקין. עמדה לורדוטית החוליות המתניות תקינות בגובה. ללא תהליך הרסני בחוליות או עצמות אגן המודגמות. הדיסקים האינטר- ורטברלים תקינים בגובה אנטומיה של חולית מעבר עם לומבריזציה של S1 וצלעות רודימנטריות קטנות בגובה L1. פירוט על פי גבהים- בגובה L1-L2 – ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים תקינים. בגובה L2-L3 – ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים תקינים. בגובה L3-L4 – ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים תקינים. בגובה L4-L5 – ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים עם שינוים ארטריטים קלים. בגובה L5-S1 – בלט דיסק קל ללא היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים תקינים. רקמות רכות פרה ורטברליות בגדר התקין. לסיכום – שינויים ניווניים מינימלים בעמוד השדרה המתני בגובה L5-S1, כמפורט לעיל. מה אומרות התוצאות .. אני קצת מודאגת

ההדמייה אינה מסבירה את הסימפטומים, דרושה בדיקה נוספת אצל מומחה עמוד שדרה או נוירולוג ולפי המלצותיהם בדיקת MRI לפי הצורך.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק