פענוח MRI עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

31/05/2020 | 16:53 | מאת: הרצל

ממצאים~ הלורדוזיס הפיזיולוגית שמורה. סיגנל שמור מלשד החוליות שינויים ניווניים. שינויים דיסקוגניים בכל הגבהים. הקונוס המודורלי מודגם שמור בגובה המרווח d12 11 L1 -L2 ללא עדות לבקע הדיסקית הפורמינות חופשיות. L2-L3 ללא עדות לבקע הדיסקית הפורמינות חופשיות. L3- L4 בלט סיסק דיפוזיץ אימפרסיה על שק התקאלי. היצרות פורמינלית דו צדדית. היצרות התעלה הספינילית גרמית את קוטר כ - 5 ממ . שינויים דגנרטיביים והיפרטרופיה במפרקים פצטליים עיבוי ליגמנטום פלבום. L4- L5 בלט דיסק דיפוזי. קרע אנולרי פארמידאני משמאל. אימפרסיה על שוק התקאלי. היצרות הבלטה של מרכיב פורמינלי ימני.היצרות נקב ימניצ קשה. אימפרסיה על שק התקאלי ועל שורשי מקיפים L4 L5 מימין. היצרות תעלה הספינילית גרמית את קוטר כ - 5 ממ. שינויים דגנרטיביים והיפרטרופיה במפרקים פצטליים. LS- S1 בלט דיסק כללי. קרע אנולרי מרכזי אחורי 1 פורמינלי שמאלי היצרות נקבים דו"צ קלה. שינויים דגנרטיביים והיפרטרופיה במפרקים פצטליים. תודה אשמח להתייחסות ואם אני חייב בניתוח <?

תלוי בסימפטומים , אם יש הקרנת כאבים או נימול עם קושי בהליכה אז יתכן וניתוח יעזור

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק