עמוד שידרה צווארי לפני שנה וחצי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/01/2020 | 13:01 | מאת: אירית

אני שנה וחצי לאחר ניתוח קיבוע קידמי חוליות c3-4 עדין עם הגבלת תנועה אבל הכי מפריעה שבחצי השנה האחרונה יש לי הגבלת תנועה קשה וזרמים ביד ימין ובימים האחרונים מתחילים גם בצד ימין במנוחה תנועות לא נשלטות בכפות רגליים להלן תוצאות mri שעשיתי השבוע אשמח לשמוע חוות דעת: המנח סך הכול נראה שמור. מצב לאחר קיבוע בגישה קדמית של חוליות 4-C3 בדומה לבדיקה האחרונה. ללא תמטים. ללא תזוזות. במעבר הקרניו צרביקלי עמדה שמורה של טונסילות המוחון. לציין שנצפית האדרה קלה באזור הדנס וקשת האטלס בדומה לבדיקה האחרונה. יתכנו שינויים דלקתיים קלים. אין לראות מוקדי אות חריג בחוט. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים: 3-C2 :בגדר הנורמה. 4-C3 :נצפה בקע קטן מרכזי אשר לוחץ קלות על השק ועל מרכז החוט. אין לראות היצרות ספינלית או היצרויות פורמינליות משמעותיות. 5-C4 :בלט קל עם היפרטרופיה אונקו ורטברלית מתונה. ללא היצרויות משמעותיות. ללא שינוי. 6-C5 :בלט משיק אל השק ואל החוט. אימפרסיה מתונה של החוט. כמו כן היפרטרופיה אונקו ורטברלית דו"צ עם היצרויות מתונות עד בינוניות של הפורמינות. היצרות פורמינלית בולטת יותר משמאל עם לחץ בולט יותר על השורש משמאל. ללא שינוי משמעותי. 7-C6 :בקע קטן מרכזי. ללא לחץ על החוט וללא היצרויות. ללא שינוי. D1-C7 :בגדר הנורמה. לסיכום: שינויים ניווניים ושלאחר הניתוח. סך הכול הממצאים נראים ללא דינמיקה משמעותית. אין לראות מיאלופתיה.

הדיווח של ה MRI נראה שפיר סה"כ, קשה להבין את הסימפטומים שלך. בכל מקרה כדאי שתגיע להיבדק.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק