ע"ש צווארי- בקע דיסק עם כאבי צוואר וכתף חזקים כולל הקרנה ליד ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/12/2019 | 06:31 | מאת: יוסי

ד"ר שלום רב, מזה כחודש וחצי שאני סובל מכאבים עזים בצוואר ובכתף ימין המקרינים לכל אורך יד ימין. אני מוגבל בהזזת הראש למעלה ולמטה (בהנהון כן עם הראש). תחילה כל איזור הכתף ושכם ימין היו מודלקים ולאחר טיפולי עיסוי, דיקור, כירופרקט ואוסטאופטיה ולקיחת כדורי ארקוקסיה, וכן 10 ימי סלקוקס וטרמדקס האיזור פחות מודלק אך עדיין יש לי כאבים עזים בצוואר ובכתף המקרינים ליד ימין. אני מתעורר מידי לילה ולא מצליח לישון יותר. השינה יכולה להתבצע רק על הגב עם כרית תמיכה. להלן פענוח ה CT לאור הפניית האורטופד והשאלה היא עד כמה חמור הבקע והאם ניתוח יכול לעזור לבעייה או עדיף להמתין עד שהאיזור יתרפא אם בכלל: טכניקה: בוצעה טומוגרפיה ממוחשבת של עמוד שדרה צווארי במכשיר 64 CT פרוסות, מגובה C1 עד D1 ,עם חתכים אקסיאליים ושחזורים קורונליים וסגיטליים . השוואה: אין בדיקות קודמות להשוואה . ממצאים: שחזורים מולטי פלנריים: עמדה לורדוטית תקינה של עמוד השדרה הצווארי . המבנה הגרמי והמפרקי הודגם בצורה תקינה . רושם למלאות פרה-אפיגלוטית מימין (93-2 ( , יתכן הפרשות . אברי הצוואר המודגמים תקינים, במגבלות העדר הזרקת יוד . 2C-1C: סריקה המבנים הגרמיים כולל הקשתות הקדמית והאחורית של האטלס והשן של החוליה צווארית השניה (אקסיס) תקינים ולרבות המסות הלטרליות עם המפרקים ביניהן . 3C-2C: סריקה אין עדות לבקע . התעלה העצבית ברוחב תקין . המפרקים האונקו וורטברליים תקינים . אין הצרות פורמינלית . C-3C: 4 סריקה אין עדות לבקע . התעלה העצבית ברוחב תקין . המפרקים האונקו וורטברליים תקינים . אין הצרות פורמינלית -4C: סריקה אין עדות לבקע . התעלה העצבית ברוחב תקין . היפרטרופיה אונקוורטברלית עם היצרות פורמינלית מימין . היפרטרופיה פצטרית משמאל . 6 C-5C: סריקה אין עדות לבקע . התעלה העצבית ברוחב תקין . היפרטרופיה אונקוורטברלית עם היצרות פורמינלית דו .צ" 7 C-6C: סריקה אין עדות לבקע . התעלה העצבית ברוחב תקין . המפרקים האונקו וורטברליים תקינים . אין הצרות פורמינלית . 1 D-7C: סריקה בקע דיסק מסויד פראמדיאני לשמאל עם אימפרסיה קלה על השק . התעלה העצבית ברוחב תקין . המפרקים האונקו וורטברליים תקינים . אין הצרות פורמינלית . סיכום: שינויים דיסקופתיים כמתואר, כולל בקע דיסק משמאל בגובה 1T -7C בתודה

בדיקת הבחירה ל ע"ש צווארי הוא MRI.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק