פענוח צילום MRI עמוד שדרה מותני וגבי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

17/11/2019 | 12:12 | מאת: מור

שלום, נמצא אצלי ציסטה בעמוד שדרה נשלחתי לבדיקת MRI ונרשם לי ככה : בדומה לסריקה קודמת , הודגם מרקם אבנורמלי של חוליה L3 עם סיגנל גבוה ב-T2. הנמכה מרכזית ומוקד מעוגל בקוטר 13 מ"מ היפראינטנסי ב-T1 . האדרה היקפית קלה. התעלה בגובה זה שמורה. יתר החוליות בעלות מראה תקין בגובה L5-S1, בלט דיסק דיפוזי קל ללא היצרות של התעלה והפורמינות בשאר הגבהים. התעלה והפורמינות בממדים תקינים. רקמות רכות פרה ורטברליות בגדר התקין. חוט השדרה מסתיים בגובה T12-L1 ובעל צורה תקינה. לסיכום : מרקם אבנורמלי והנמכה של חוליה L3 אין דינמיקה מסריקה קודמת. אופי שפיר יתכן וסקולרי. ======================== אני סובלת מכאבי גב תחתון המקרין לי לרגליים תחושת שריפה/דקירות באזור האגן בצילום הראשון נאמר לי ע"י הרופא שהציסטה מאוד גדולה ועלולה לשבור לי את העצם וכנראה עליי להוציא אותה . נשלחתי לצילום חוזר (עבר כמעט חצי שנה מהצילום הראשון של MRI) על מנת לבדוק עם הציסטה גדלה אשמח לשמוע ממך חוות דעת על הממצאים של הבדיקה .

תמיד עדיף לראות את ההדמייה ולא לקרוא פענוח. ככל הנראה מדובר בממצא שפיר (המנגיומה) רצוי לבצע גם מיפוי עצמות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק