כאבים בזרוע ובשכמה ובדיקת mri

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/11/2019 | 20:52 | מאת: בלונזית

סובלת מכאב רב בשכמה בזרוע ובמרפק ונימול באצבעות אגודל אצבע ואמה בבדיקת mri התקבלו התוצאות הבאות . ממצאים: בגובה C3-C4 בלט דיסק קל דיפוזי, היצרות פורמנלית ימנית קלה, ללא עדות ללחץ על השק. בגובה C4-C5 שינויים נווניים אונקוורטברליים בולטים מימין עם אימפרסיה על השורש C5 ומוצאו מימין, ללא היצרות משמעותית של התעלה. בגובה C5-C6 שינויים נווניים אונקוורטברליים דו"צ יותר משמאל, עם לחץ על השורש C6 משמאל. בגובה C6-C7 בלט דיסק דיפוזי ושינויים ניווניים אונקוורטברליים מימין, עם לחץ על השורש C7 מימין. ללא עדות למיאלופטיה בחוט. מה זה אומר? וכיצד ניתן לטפל? מאוד כאובה ודאוגה

אם הכאב משמאל ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי לשחרור השורש.

15/11/2019 | 09:59 | מאת: בלונזית

לא הבנתי את התשובה. לא הבנתי מה יש לי ולא הבנתי את ההצעה לצד שמאל כשהכאבים הם מימין

אם הכאב ביד שמאל ככל הנראה הבעייה היא לחץ על שורש (עצב ) היוצא מעמוד השדרהלכיוון היד בגובה C5-6. בחודשים הראשונים הטיפול שמרני כולל מרפאת כאב ופיזיותרפיה, אם הכאב אינו חולף ניתןל לבצע הליך אנדוסקופי להרחבת הנקב הבין חולייתי המוצר ולוחץ על השורש.

אם הכאבים ביד ימין אז המקור בגבהים (חוליות) אחרים , כדאי שתבדק אצל מומחה לע"ש.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק