שאיבת דיסק שכשלה והחמירה את המצב

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/09/2019 | 15:19 | מאת: ניר

שלום רב ד"ר דוידוביץ, לפני כ-4 חודשים נוצרו לי בלטי דיסק בחוליות L4-L5-S. הבלטים גרמו לי להתקפי כאבים בינוניים (ללא הקרנות או בעיות עצביות). בהמלצת פרופ' גפשטיין, עברתי אצלו ניתוח שאיבת דיסק שבו הוא שאב חלק מהנוזל הפנימי, צרב את האנולוס של הדיסקים והזריק אפידורל. לא רק שהניתוח לא עזר, הכאבים כיום (3.5 חודשים אחרי הניתוח) חזקים פי כמה, נוצרו לי הקרנות משמעותיות לשתי הרגליים ואני לא מסוגל לישון בלילות באופן תקין כי כל פעם שאני מסתובב על הצד, נוצרים לי כאבים חזקים בעמוד השדרה. אפשר להגיד שאיכות החיים שלי התרסקה בעקבות הניתוח. גפשטיין כרגע לא מקבל חולים לביקורת כי הוא בחופשה. שני מומחי עמוד שדרה שנפגשתי איתם אמרו לי שבלטי הדיסק היו כל כך מזעריים שלא הייתה הצדקה להתערבות ניתוחית אלא לטיפולים שמרניים. אני כבר כחודשיים מנסה לטפל באמצעות פעילות גופנית (פילאטיס, שחייה) אך לא חל שום שיפור. ההרגשה שלי שפעילות הצריבה של האנולוס עשתה יותר נזק מאשר תועלת עקב צלקת שנוצרה או בעיה אחרת. שאלותיי הן כאלו: 1) האם זאת תופעה ידועה ששאיבת דיסק יכולה לגרום להחמרה או שיכול להיות שאני נלחץ מהר מידי והגוף שלי צריך יותר זמן להחלים? 2) מהם דרכי הפעולה העומדות בפניי לשיפור המצב?

קודם צריך לשלול תהליך זיהומי ולבצע ספרית דם ומבדלת וכן CRP. אם תקין (וגם אם לא) יש לבצע MRI ע"ש מותני עדכני ולהתייעץ שוב עם מומחה.

17/10/2019 | 20:02 | מאת: גדעון

גם לי ממש אותו מקרה, ניתוח שאיבת דיסק בהמלצת פרופסור גפשטיין ראובן שלא עזרה להפך המצב נעשה גרועה יותר.

זה לא פורום שאיבות דיסק, אין צורך לשלוח תגובות בנושא.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק