פריצות דיסק ובלטים בצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/07/2019 | 18:58 | מאת: גידי

שלום, לאחרונה ביצעתי בדיקת MRI עדכנית לעמ"ש צווארי, עד כה היה ידיוע על פריצת דיסק בגובה C6-C7 , הבדיקה האחרונה העלתה ממצאים נוספים כמפורט להלן, מה המשמעות? מה ניתן לעשות כאשר עד כה דובר רק על ניתוח או קיבוע לחוליות שבגובה C6-C7 . ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. הודגמו אותות תקינים ממח עצם חולייתי. ירידה דיפוזית בגובה ובעוצמת האות של הדיסקים הבין חולייתיים ברוב הגבהים. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C1-C2 - בגדר הנורמה. C2-C3 - בלט דיסק אחורי ומרכזי קטן. C3-C4 - בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי אחורי מרכזי ומינימלי. C4-C5 - אי-סדירות של הלוחיות הדיסקליות. שינויים דגנרטיביים בלוחיות הדיסקליות. בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב לטרלי מימין ובקע דיסקי אחורי ומרכזי קטן. היצרות קלה של תעלת השורש מימין. C5-C6 - בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי על בסיס רחב אחורי, יותר מימין. לחץ ניכר על חוט השדרה, על העצבים ההיקפיים משני הצדדים. היצרות מתונה של תעלת השדרה והיצרות ניוונית של הפורמינות הנוירליות משני הצדדים. C6-C7 - בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי סוב-ארטיקולרי משמאל, גורם ללחץ על העצב ההיקפי השמאלי ולהיצרות משנית של תעלת השורש משמאל. C7-D1 -בגדר הנורמה. התרשמות: שינויים דיסקופתיים ודגנרטיביים לאורך ע"ש הצווארי כמפורט - ידועים. רושם שעוצמת הלחץ על חוט השדרה בגובה C5-C6 פחתה. ללא סימני מיאלופתיה בחוט השדרה הצווארי.

ככל הנראה הומלץ על ניתוח ב C5-6 . לפי התשובה יש שיפור. עדיף שתתייעץ עם הרופא המנתח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק