פריצת דיסק צווארי מעורבות הוושט

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

30/06/2019 | 12:15 | מאת: חיים

שלום לאחר תלונות על נימולים /כאבים בגפיים עליונות אובחן (ע"י CT+EMG) פריצת/דחיסת דיסק עמ"ש. כחודשיים לאחר האבחנה הנל החלו באזור הגרון תחושה לא נעימה דומה לכיווץ/גוש תקוע בגרון . תחושה המתרחשת באופן ספונטני ללא קשר לאכילת מזון מסויים בידקת אאג ע"י רינגוסקופיה שלל בעיה בגרון בדיקת מונומטריה של הוושט - נמצא פריסטלטיות חלשה של הוושט, כלומר שרירי הוושט נעים או מתכווצים בצורה לא תקינה (דומה לספאזם של הוושט). בברור אצל גסטרואונטרולוג אודות ממצא זה נאמר לי לשקול ברור נוירולוגי. שאלתי בנדון האם בעיה צווארית ליכולה לגרום לממצא בוושט,הן כתוצאה מעצבוב או דחיסה של חוליות או סיבה אחרת?

קשה לדעת, נדיר שבעיות עמוד שדרה יגרמו להפרעות בליעה (לעתים זיזים גרמיים קשים בשלב מתקדם, מצב נדיר) הושת מעוצבבת ברובה ע"י עצב הואגוס שלא עובר בתוך עמוד השדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק