כאבים ומוגבלות בעמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/06/2019 | 17:45 | מאת: איציק

שלום ד׳ר דוידוביץ . מזה 4-5 שנים לאישתי בת 64 שנים , יש כאבים המגבילים אותה בתפקוד היום יומי.בבדיקה אין להתרשם מגרעון מוטורי כלשהו בשרירי הגפיים טונוס והחזרי גידים תקינים וסימטריים, אין דלדול שרירים ואין סימנים פירמידאליים. מעיון בבדיקת MRI עמ״ש צווארי , עדות לדיסקופתיה משמעותית c5/c6-c6/c7 , עם לחץ בינוני על חוט השדרה , אך ללא שינוי באות הנובע מחוט השדרה . אשתי חזרה לרופא ניורוכירוג לאחר מספר טיפולי פיזיותרפיה ללא שיפור . כאשר אישתי מבצעת פעולות תפקוד יום יומי לאחר כשעתיים מתחלים כאבים , אף בהליכה רגילה מרגישה כאבים . האם יש טיפול שמרני לשיפור המצב או עדיף התערבות כירורגית במידה ואישתי תחליט על התערבות כירורגית הוצע לה ניתוח קיבוע 2 חוליות עם פתח מקדימה . אני מבקש לדעת, איזה ניתוח עדיף פתיחה מקדימה וקבוע 2 חוליות , או אפשר גם ניתוח אנדוסקופיה ללא קבוע , ואם כן על איזה מהם אתה ממליץ . ממתין לתשובתך תודה איציק

כמובן שמסקנה סופית היא רק אחרי בידקתה וצפייה בתמונות ה MRI. לפעמים יש הרגשה שכשאתה ניגש למנתח שהוא מחוייב לפיתרון ואז כביכול הפיתרון האחרון הוא ניתוח. לעתים הפיתרון הניתוחי הוא לא ראשון וגם לא אחרון...

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק