פריצת דיסק L4-L5 עם כאבי גב והקרנה לרגל שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

29/04/2019 | 00:38 | מאת: רועי

בן 39, סובל מזה כשנה מכאבים בגב התחתון עם הקרנה לרגל שמאל, כאבים חזקים שלא מאפשרים עמידה והליכה, עם הקלה בישיבה. עובד בעבודה משרדית, שוחה בצורה סדירה 3 פעמים בשבוע, ורוכב כל יום על אופניים לעבודה כחצי שעה לכל כיוון, הקלה משמעותית בזמן שחייה ובזמן רכיבה על אופניים. נוטל מידיי יום ibuprofen+paracetamol, בלעדיהם מתקשה לתפקד בעבודה. לאחרונה ביצעתי CT מותני: חוליות L4-L5 בקע דיסק פראמדיאני משמאל עם אימפרסיה ניכרת על השק ועל שורש L5. מודגם רוחב תקין של הנקבים בינחולייתיים. L5-S1 בלט דיסק קל אקצנטרי לשמאל רושם למגע קל בS1. לאור העובדה שכבר שנה מתמודד עם כאבים חזקים, והגבלה בתפקוד, האם ניתן לשקול ניתוח אנדוסקופי לכריתת הדיסק הבולט? כיצד ניתן לקבוע אליך תור דרך קופת חולים כללית? ואני רואה כי אתה ממליץ לרבים על MRI, מי רשאי לתת אישור לכזו בדיקה, ואם לדעתך אדם במצבי יקבל אישור לכזו בדיקה בקופת חולים כללית?

יש לך את כל הקריטריונים לבצע MRI בהחלט ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק